Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν οι ομάδες του... Europa League την αναμέτρηση της Λανς με τη Σεβίλλη στο "Μπολάρ" για την έκτη αγωνιστική του β' ομίλου στο Champions League και σίγουρα ένα αίσθημα ανακούφισης συνόδεψε το τριπλό σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή Φέλιξ Ζβάιερ, αφού το 2-1 υπέρ της Λανς σήμαινε ότι η ισπανική ομάδα, κάτοχος του τροπαίου της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης επτά φορές τα τελευταία 17 χρόνια, έμεινε τελευταία στον όμιλό της και άρα δεν συνεχίζει την ευρωπαϊκή πορεία της. 

Η Σεβίλλη, που έχει δύο νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια της και που αυτές ήρθαν επί ομάδων κατώτερων κατηγοριών, στο πλαίσιο του Copa del Rey, έχει να νικήσει στη Liga από τις 26 Σεπτεμβρίου (!), τελείωσε τον όμιλό της στο Champions League με 2 βαθμούς, αποκύημα δύο ισοπαλιών. Η Λανς, από τη μεριά της, έχει να ηττηθεί στο πρωτάθλημα από τις 16 του ίδιου μήνα και, μετά την ψυχρολουσία στο "Emirates", όταν ηττήθηκε 6-0 από την Άρσεναλ, ανασκουμπώθηκε και κατάφερε να πάρει τους βαθμούς-χρυσάφι, οι οποίοι της επιτρέπουν να συνεχίσει την πορεία της στους "32" του Europa League, όπου θα ανταμώσει με δεύτερη ενός από τους ομίλους. 





Η Λανς προηγήθηκε με πέναλτι του Φρανκόφσκι στο 63', ύστερα από την ανατροπή του Σουμαρέ στον Μεδίνα, και η Σεβίλλη ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, με τον Μεδίνα να χρεώνεται την ποινή: μάλιστα, ο Σέρχιο Ράμος αστόχησε στο πρώτο πέναλτί του, αλλά στη συνέχεια της φάσης σφυρίχτηκε κι άλλο: ο θρυλικός Ισπανός αμυντικός πήρε την ευθύνη και έκανε ένα χτύπημα σκαφτό, επανάληψη εκείνου που είχε επιχειρήσει στον ημιτελικό του Euro 2012 με την Πορτογαλία. Μάλιστα, "έντυσε" με κλωτσιά σε αντίπαλό του, τον τερματοφύλακα Σαμπά, και, παρ' ότι δέχθηκε την κίτρινη κάρτα, έβαλε το χέρι στο αυτί του για να πανηγυρίσει. Η Σεβίλλη ισοφάρισε στο 79' και έδωσε έντονο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ενώ πίεσε για το γκολ που θα της έδινε το πάσο για το Europa League. Ωστόσο, η Λανς χτύπησε στην κόντρα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Φουλζίνι να σκοράρει. 





Το άλλο παιχνίδι, στη "Philips Arena", δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η Άρσεναλ είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο από την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ η Αϊντχόφεν πέρασε στους "16" ως δεύτερη, ωστόσο οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη. Οι "κανονιέρηδες" προηγήθηκαν με τον Ενκέτια στο 42' και η PSV ισοφάρισε με τον Φέρτεσεν στο 50'. 











Το πανόραμα του β’ ομίλου στο Champions League

Τα αποτελέσματα
Λανς-Σεβίλλη 2-1, Αϊντχόφεν-Άρσεναλ 1-1
Η 5η αγωνιστική: Σεβίλλη-Αϊντχόφεν 2-3, Άρσεναλ-Λανς 6-0.
Η 4η αγωνιστική: Άρσεναλ-Σεβίλλη 2-0, Αϊντχόφεν-Λανς 1-0
Η 3η αγωνιστική: Σεβίλλη-Άρσεναλ 1-2, Λανς-Αϊντχόφεν 1-1.
Η 2η αγωνιστική: Λανς-Άρσεναλ 2-1, Αϊντχόφεν-Σεβίλλη 2-2
Η 1η αγωνιστική: Άρσεναλ-Αϊντχόφεν 4-0, Σεβίλλη-Λανς 1-1.

Η βαθμολογία (σε πέντε παιχνίδια)
Άρσεναλ 13 (16-4), Αϊντχόφεν 9 (8-10), Λανς 8 (6-11), Σεβίλλη 2 (7-12).

*Άρσεναλ και Αϊντχόφεν προκρίθηκαν στη φάση των “16” του Champions League, η Λανς θα συνεχίσει στα μπαράζ του Europa League.