O αποκλεισμός και η απογοητευτική εικόνα της Αλγερίας στο Copa Africa προκάλεσε και την... οργή των οπαδών της οι οποίοι δεν έκατσαν με "σταυρωμένα" χέρια θέλοντας να εκφράσουν τον θυμό και την δυσαρέσκεια τους.

Oπαδοί πήγαν στο ξενοδοχείο της αποστολής της Αλγερίας μετά τον αποκλεισμό από το Copa Africa

Ο αποκλεισμός της Αλγερίας από το Copa Africa στη φάση των ομίλων ήταν και η σταγόνα που... ξεχείλισε από το ποτήρι για τους ένθερμους υποστηρικτές της ομάδας μετά την ήττα (1-0) της ομάδας τους από την Μαυριτανία. Αρκετοί εξ' αυτών πήγαν στο ξενοδοχείο της αποστολής της Αλγερίας για να εκφράσουν τον θυμό τους ενώ ζήτησαν την παραίτηση του προπονητή, Ντζάμελ Μπελμάντι.



Τα πράγματα... ξέφυγαν όταν έφτασε η αποστολή της Αλγερίας στο ξενοδοχείο η οποία κιόλας συνοδεύοταν από υπηρεσίες ασφαλείας. Το συγκεκριμένο γεγονός ωστόσο δεν εμπόδισε κάποιους από τους οπαδούς οι οποίοι πάνω στην οργή τους επιχείρησαν να κάνουν... ντου στο ξενοδοχείο. Μάλιστα, ένας εξ' αυτών κατάφερε να βρει τον τρόπο να βρει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ενώ στη συνέχεια η ασφάλεια τον έβγαλε εκτός, με το κλίμα να είναι αρκετά τεταμένο.

Οπαδοί ζήτησαν την παραίτηση του προπονητή της Αλγερίας

Φυσικά, στο στόχαστρο των οπαδών βρέθηκε ο προπονητής της Αλγερίας, Ντζάμελ Μπελμάντι για τον οποίο απαίτησαν την παραίτηση του, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: "Μπελμάντι, φύγε". Το εν λόγω αίτημα άκουσε από κοντά και ο πρόεδρος της Αλγερινής Ομοσπονδίας, Γουαλίντ Σάντι ο οποίος άκουσε αρκετά από τα παράπονα τους και την σφοδρή κριτική τους για την ομάδα.




Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το "El Marma", ο Ντζάμελ Μπελμάντι ανακοίνωσε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία στους παίκτες ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γνωστοποίησε στον Τύπο, όμως ο ίδιος άφησε... ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του. «Όταν επιστρέψουμε στην πόλη θα δούμε. Ανλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», σχολίασε. Τέλος, ρωτήθηκε για την πιθανή αποχώρηση του από τον πάγκο της ομάδας, απαντώντας: «Ίσως, ναι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπελμάντι είχε οδηγήσει την Αλγερία στην κατάκτηση του Copa Africa το 2019 ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού ο άλλοτε παίκτης της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν μετρά δυο αποκλεισμούς στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (το 2022 και το 2024).