Ανγκόλα και Μπουρκίνα Φάσο πήραν την πρόκριση στους "16" του Copa Africa, κατακτώντας την πρώτη και την δεύτερη θέση στον όμιλο αντίστοιχα. Απογοητευτική η Αλγερία η οποία έχασε και τερμάτισε τελευταία στον όμιλο.

Πέρασε ως πρώτη στους "16" του Copa Africa η Ανγκόλα - Σκόραρε ο φορ της ΑΕΚ, Ζίνι

Η Ανγκόλα υπέταξε την Μπουρκίνα Φάσο επικρατώντας με 2-0 για την 3η αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Copa Africa και πήρε την πρόκριση στους "16" τερματίζοντας στην πρώτη θέση. Παρά την ήττα της, η Μπουρκίνα Φάσο πήρε και αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Η Μπουρκίνα Φάσο ήταν ανώτερη στο παιχνίδι, δημιούργησε 20 τελικές έναντι 6 της Ανγκόλα ωστόσο αυτό που της έλειψε ήταν να βάλει τη μπάλα στα... δίχτυα. Η αποτελεσματικότητα της Ανγκόλα ήταν και αυτή που έκρινε τον αγώνα, με τον Μαμπουλούλου να δίνει το προβάδισμα στο 36ο λεπτό ενώ στο 90+2' ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ, Ζίνι "σφράφισε" τη νίκη με δικό του προσωπικό γκολ έχοντας περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 77ο λεπτό.



Απογοητευτική η Αλγερία που τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αλγερία που έχει απογοητεύσει με την πορεία της μην έχοντας σημειώσει ακόμη κάποια νίκη, γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μαυριτανία και τερμάτισε τελευταία στον όμιλο με απολογισμό 2 ισοπαλίες και μία ήττα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 37ο λεπτό ο Ντελαχί. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους στο παιχνίδι ωστόσο η Μαυριτανία κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα που πήρε στο πρώτο μέρος και κατ' επέκταση να πάρει και τη νίκη.