Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών με τις "πράσινες" να κερδίζουν με 3-1 σετ και να διευρύνουν το προβάδισμά τους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η μόνη ήττα που έχει γνωρίσει η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ήταν από την "Ένωση" στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οπότε η νίκη αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως άτυπη ρεβάνς για τις παίκτριες του τριφυλλιού.

Προηγήθηκε με 2-0 σετ ο Παναθηναϊκός, ισοφάρισε η ΑΕΚ

Στο κλειστό του Μετς ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα του αλλά η ΑΕΚ είχε έρθει διαβασμένη και δεν άφησε τις αντιπάλους της να ξεφύγουν. Μάλιστα οι φιλοξενούμενες βρήκαν πρώτες "set ball" αλλά οι "πράσινες" πέτυχαν σπουδαία ανατροπή δια χειρός Σαμαντάν.

Στο δεύτερο σετ η "Ένωση" βρήκε ξανά προβάδισμα όμως από εκείνη τη στιγμή και έπειτα το σερβίς των ¨πράσινων" βελτιώθηκε αισθητά και τις οδήγησε σε μεγάλες διαφορές τις οποίες έχασαν όμως με την ΑΕΚ να μειώνει σε 21-20. Η Άτκινσον όμως το πήρε προσωπικά και τελείωσε το σετ υπέρ της ομάδας της.

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά βρίσκοντας μεγάλες διαφορές όμως ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά στον πόντο (11-12). Όμως οι "κιτρινόμαυρες" δεν πτοήθηκαν, βρήκαν μεγάλα σερβίς με την Κωνσταντινίδου η οποία ανέβασε την απόδοσή της στο πλάι της Στράντζαλη και έτσι πήραν το σετ που δικαιούνταν βάσει της εικόνας τους.

Στο τέταρτο σετ οι παίκτριες του Παναθηναϊκού μπήκαν με μεγαλύτερο εγωισμό εξαιτίας του χαμένου σετ και βρήκαν προβάδισμα +4 πόντων (8-4). Όμως η ΑΕΚ σήμερα τους ήταν... κακό σπυρί καθώς βρήκε ξανά ανατροπή την οποία προστάτευσε μέχρι τέλους παρά την ισοφάριση των "πράσινων" στο 23-23.

Το πέμπτο σετ βρήκε τις παίκτριες των δυο ομάδων να τα δίνουν... όλα για τη νίκη, με τις "πράσινες" να... χαμογελούν στο τέλος αφού με 15-13 πήραν την πολυπόθητη νίκη. Η ΑΕΚ αν και... κυνηγούσε το σκορ κατάφερε να πλησιάζει στον πόντο (10-9) ωστόσο οι "πράσινες" βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση και πέρασαν μπροστά με τρεις (13-10). Η "Ένωση" κατάφερε να κατεβάσει την διαφορά στον έναν (13-12) όμως το "τριφύλλι" πέτυχε καθοριστικούς πόντους στη συνέχεια για να επικρατήσει με 15-13 και εντέλει να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ.

Τα σετ: 26-24, 25-21, 17-25, 23-25, 15-13