Η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών είναι μια εξαιρετική ομάδα και πλούσια σε ταλέντο, κάτι που έδειξε ανά διαστήματα στην αναμέτρησή της κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2023, Δανία. Ασφαλώς, όμως, η διαφορά που μας χωρίζει από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι ακόμη σημαντικές.

Οι παίκτες του Ζαραβίνα βρήκαν ξεσπάσματα με κυριότερο το διάστημα όπου και μειώσαμε σε 20-28 μετά το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου όπως και με την Πορτογαλία στην πρεμιέρα. Κορυφαίοι των διεθνών μας ήταν οι Μπόσκος, Κεδέρης και Λιάπης με το σκοράρισμα να μοιράζεται σε 11 παίκτες ενώ και ο Μπουκοβίνας έκανε ορισμένες εξαιρετικές αποκρούσεις στο δεύτερο μέρος καθώς στο πρώτο είχε μόλις μία.

Το πιο μελανό σημείο για τους διεθνείς μας ήταν η αντιμετώπιση του Ντάμγκααρντ (11 γκολ) και του Μάντσεν (7 γκολ) ο οποίος πέτυχε από μόνος του παραπάνω από τα μισά γκολ της ομάδας του. Ακόμη, οι Δανοί είχαν την τύχη να διαθέτουν έναν "Κέρβερο" κάτω από τα δοκάρια τους στο πρώτο ημίχρονο με τον Νίλσεν να αποκρούσει σχεδόν τα πάντα και να είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο η ομάδα του βρήκε διαφορά.

Στα τελευταία λεπτά οι διεθνείς μας έβρισκαν κενά στην πιο χαλαρή άμυνα της Δανίας και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αλλά αργότερα η τύχη και ο... Λάντιν Γιάκομπσεν (ο έτερος τερματοφύλακας της Δανίας) δεν τους χαμογέλασαν και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 28-40.

Πλέον οι διεθνείς μας στοχεύουν στην παρθενική τους νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Τσεχία την Δευτέρα 15/1 στις 19.00, καθώς Δανοί και Πορτογάλοι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση μετά και τη νίκη των Ιβήρων κόντρα στους Τσέχους.