Η Πορτογαλία αποδείχθηκε πολύ δυνατή για την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ, που διεξάγεται στη Γερμανία και η ανωτερότητά της το τελευταίο 20λεπτο μετουσιώθηκε στο τελικό αποτέλεσμα, 31-24. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας σε Euro, έγινε στο πλαίσιο του έκτου ομίλου και στάθηκε ισότιμη απέναντι στους Ίβηρες για 40'. 

Ο δισταγμός και το άγχος της εθνικής ομάδας χάντμπολ, στο παιχνίδι με αντίπαλο την Πορτογαλία κατά την πρεμιέρα του Euro 2024 που διεξάγεται στη Γερμανία, κρύφτηκαν στα αποδυτήρια της ιστορικής "Olympiahalle" στο Μόναχο, όταν έληξε η ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οι διεθνείς του θρυλικού, στα του χάντμπολ εδάφια, Γιώργου Ζαραβίνα είδαν και αποείδαν με την ιστορική σημασία της στιγμής, το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ και το πρώτο σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005, και αποφάσισαν να ρίξουν μια.... ιστορική σφαλιάρα στους Ίβηρες, άλλωστε πρεμιέρα ήταν, λήγοντας το 4 είναι στο έτος που ο χριστιανικός χρόνος υπαγορεύει, ήταν η ευκαιρία της υπενθύμισης του... Γιώργου Καραγκούνη. 



Το ξεψάρωμα στο Μόναχο ήρθε ως ένα σημείο.  Το 18-14 του ημιχρόνου -με τον Νίκο Λιάπη να γράφει τη δική του ιστορία στα ημέτερα, μια και πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έγινε 19-19 στο 11ο λεπτό . Οι Πορτογάλοι πήραν τάιμ άουτ σε εκείνο το σημείο και υφάρπαξαν την ευκαιρία να δουν με νέα ματιά την αναμέτρηση και κυρίως να στήσουν παγίδες και αναχώματα στην περιφερειακή άμυνά τους, να βγουν στην κόντρα και να πετύχουν εύκολα γκολ. Ήταν εκείνο το διάστημα, που η Εθνική ήλπισε, η ομορφιά της συμμετοχής της στο Euro. 





Η Πορτογαλία "έτρεξε" 4-0 σερί μετά το 21-20 και αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα στάθηκε ανταγωνιστική στο παιχνίδι, αφού πληγώθηκε από τα λάθη που έκανε στις πάσες, με αποτέλεσμα να τρώει γκολ στις κόντρες. Κάπως έτσι ξέφυγε της εμβέλειας της Εθνικής και έφτασε στη νίκη. Οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου, Δανία και Τσεχία, επρόκειτο να ανταμώσουν το βράδυ της Πέμπτης, 11 Ιανουαρίου.