Απέναντι στον... τέως ομοσπονδιακό προπονητή, Τεό Λοράντο, θα βρεθεί η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, για μια θέση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν. 

Η "γαλανόλευκη" ηττήθηκε 15-10 στο παιχνίδι για την τρίτη αγωνιστική του Α' ομίλου από την Ολλανδία και έτσι πήρε ένα δρόμο κατατί δυσκολότερο, αφού η Γαλλία, που στο μπαράζ της Δευτέρας, 8 Ιανουαρίου, νίκησε 14-6 τη Γερμανία, είναι αρκετά δυσκολότερη από τη Βρετανία, την οποία θα αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Ευάγγελου Δουδέση. Στην περίπτωση νίκης της, η Εθνική θα αντιμετωπίσει το νικητή του Ισπανία-Κροατία, δηλαδή τις Ισπανίδες, μια και στις χώρες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας η δυναμική των συγκροτημάτων των Γυναικών είναι εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με εκείνη των Ανδρών. Ωστόσο, η Κροατία έκανε τη δουλειά της, αφού νίκησε 13-10 τη Σερβία στο δεύτερο ραντεβού τους στη διοργάνωση, σε επίπεδο πόλο Γυναικών, και ρεφάροντας εκείνο το 8-4 με το οποίο έχασαν στο Βελιγράδι το 2016. 

Σε περίπτωση που γίνει το λογικό, και περάσουν η Εθνική και η Ισπανία, θα παίξουν στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της 11ης Ιανουαρίου, με τον άλλο να αφορά στην Ολλανδία, που πρέπει να γίνει... θρησκευτικό θαύμα, και μία εκ των Ιταλίας και Ουγγαρίας. Στην περίπτωση που η Εθνική προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης και η Ολλανδία είναι η αντίπαλός της, θα έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αφού οι "οράνιε" προκρίθηκαν από το περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στη Φουκουόκα. Οι Ισπανίδες, από τη μεριά τους, έχουν επίσης προκριθεί ως φιναλίστ της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ως εκ τούτου αν η Εθνική χάσει από την Ισπανία και η Ολλανδία περάσει στον τελικό, η Ελλάδα θα χρειαστεί νίκη στον μικρό τελικό για να προκριθεί στο Παρίσι.







Στην περίπτωση πρόκρισής της στον ημιτελικό και ήττας της Ολλανδίας στο δικό της ημιτελικό, θα πρέπει να κατακτήσει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό για να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς, ενώ αν αποκλειστεί και η Ιταλία ή η Ουγγαρία νικήσει την Ολλανδία, δεν θα πάρει το εισιτήριο. Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει, απομένει ένα, που θα δοθεί μέσω του τουρνουά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα (2-18 Φεβρουαρίου).  

Τα ζευγάρια των προημιτελικών: Ισπανία-Κροατία, Ολλανδία-Βρετανία, Ελλάδα-Γαλλία, Ιταλία-Ουγγαρία.