Παρίσι, ετοιμάσου, σου... ερχόμαστε! Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θριάμβευσε απέναντι στην Ιταλία την οποία "βούλιαξε" με 7-6 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν ενώ πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι, την πρώτη μετά το 2008, γεμίζοντας τους Έλληνες με δάκρυα περηφάνειας και χαράς!

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική που προηγήθηκε

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνιδι για την εθνική μας ομάδα, με την Ειρήνη Νίνου να σκοράρει με πολύ δυνατό σουτ για το 1-0 της Ελλάδας. Με την άμυνα να μην τρώει γκολ με... τίποτα, η Ξενάκη κινήθηκε έξυπνα κα έδωσε τη μπάλα στην Μαργαρίτα Πλευρίτου η οποία έγραψε με... ψυχραιμία το 2-0.





Η άμυνα της Εθνικής που... έτρωγε σίδερα είχε φοβερή αντίδραση της Σταματοπούλου που έπιασε πέναλτι και κράτησε τις Ιταλίδες στα πρωτα 6 λεπτά χωρίς γκολ.





Το πρώτο γκολ της Ιταλίας ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο από την Πικότσι αλλά η Ασημάκη... απάντησε δίνοντας το προβαδισμα με δυο γκολ στην Ελλάδα η οποία έκλεισε το πρωτο οκτάλεπτο προηγουμενη με 3-1.

Το δεύτερο οκταλεπτο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για την Ελλάδα, με την Σταματοπουλου να κατεβάζει... ρολά και την Ξενάκη να σκοράρει με απίστευτο σουτ για το 4-1 της Εθνικής μας ομάδας. Η Ελλάδα αν και δεν έβρισκε τις λύσεις επιθετικά, με... σύμμαχο της την άμυνα και την... φύλακα άγγελο Σταματοπούλου, διατηρούσε το υπέρ της προβάδισμα.





Έβγαλε αντίδραση και μείωσε η Ιταλία

Η Ιταλία βρήκε γκολ τέσσερα λεπτά πριν τέλος του τρίτου οκταλέπτου, με την Μπιανκόνι να βάζει τέλος στο σερί κακών επιθέσεων της ομάδας της και να μειώνει σε 4-2. Η Ασημάκη έπειτα από σειρά άστοχων επιθέσεων της "γαλανόλευκης", βρήκε δίχτυα για το 5-2 και έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα της.





Στη συνέχεια, η εικόνα στην άμυνα της Εθνικής δεν ήταν ανάλογη του ξεκινήματος με αποτέλεσμα οι Ιταλίδες να εκμεταλλευτούν την ολιγωρία στην άμυνα και να μειώνουν σε 5-3 με την Γκαλάρντι ενώ μείωσαν εκ νέου σε 5-4 πλησιάζοντας... επικίνδυνα την Εθνική.

Η Ελλάδα έβγαλε αντίδραση και βρήκε δίχτυα με την Πλευρίτου που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ομάδα της έπαιζε με δυο παίκτριες παραπάνω σκοράροντας για το 6-4 ωστόσο η χαρά δεν κράτησε για... πολύ αφού η Ιταλία μείωσε άμεσα σε 6-5 με την Βιακάβα. Μάλιστα, οι Ιταλίδες έφεραν το ματς στα ίσα μετά από πέναλτι της Αβένιο που ισοφάρισε σε 6-6.

Η Ελευθεριάδου έστειλε με υπέροχο μακρινό σουτ τη μπάλα στην αντίπαλη εστία, δίνοντας το προβάδισμα στην Εθνική που πέρασε μπροστά με 7-6.





Η Ελλάδα που βρισκόταν λίγα λεπτά μακριά από το... μετάλλιο και την πρόκριση, είχε δοκάρι με την Νίνου, με το 7-6. H Σταματοπουλου μισό λεπτό πριν το τέλος, έβγαλε σωτήρια άμυνα που... κράτησε το 7-6 μέχρι τελους με την Ελλάδα  να ολοκληρώνει έναν σπουδαίο θρίαμβο που την οδηγεί στο βάθρο αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.








Τα highlights του θριάμβου της Εθνικής: