Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα κόντρα στην Ουγγαρία η Ελλάδα κέρδισε εύκολα την Κροατία στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο του Αϊντχόφεν.

Κόντραρε την Ελλάδα στο πρώτο οκτάλεπτο η Κροατία 

Ανταγωνίστικη ήταν η Κροατία στο πρώτο οκτάλεπτο του αγώνα κόντρα στην Εθνική μας ομάδα βρίσκοντας δύσκολα γκολ με αποτέλεσμα να μένει κοντά στο σκορ. Το σκορ άνοιξε η Σοφία Τορνάρου στο παρθενικό της παιχνίδι σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μιας και κόντρα στην Ουγγαρία δεν αγωνίστηκε. Το 2-1 για την Εθνική μας έκανε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ανοίγοντας κι εκείνη λογαριασμό στην 7η(!) συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Με δύο γρήγορα γκολ η Κροατία έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 4-4 με την Νικόλ Ελευθεριάδου να γράφει το 5-4 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Ξέφυγε η Ελλάδα με οδηγό την Ξενάκη

Καταιγιστική η Εθνική μας ομάδα στο δεύτερο οκτάλεπτο του αγώνα με την Ελένη Ξενάκη να κάνει... πάρτι στην άμυνα της Κροατίας. Η Ελληνίδα φουνταριστή έβαλε τέσσερα γκολ με τον ίδιο τρόπο με την υπόλοιπη όμαδα να έχει δει το θέμα της αντίπαλης άμυνας και να την τροφοδοτεί σε κάθε ευκαιρία. Η άμυνα από τη πλευρά της έπαιξε καταλυτικό ρόλο μιας και η Κροατία έκανε 3 μόλις σουτ σε όλη τη δεύτερη περίοδο του αγώνα με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να βρίσκει τρόπους να σκοράρει στην αντεπίθεση, φτάνοντας το σκορ στο 12-5 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βασιλική Πλευρίτου και Ελευθεριάδου μεγάλωσαν την διαφορά για την Ελλάδα

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με την Ελλάδα να βρίσκει γκολ στον παραπάνω με την Νικόλ Ελευθεριάδου να σκοράρει δύο γκολ στα πρώτα τρία λεπτά. Τη σκυτάλη από τη πλευρά της πήρε η Βασιλική Πλευρίτου και με δύο δικά της γκολ η Εθνική έφτασε τη διαφορά στο +11 (16-5).  Η Γκλας μείωσε για την Κροατία σε 16-6 με πέναλτι αλλά η Ελληνιάδη με την Γιαννοπούλου έγραψαν το 18-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, φτάνοντας στη μεγαλύτερη τιμή της την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. 

Ολλανδία - Ελλάδα για τη πρόκριση στα προημιτελικά

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα δεν χαμήλωσε τις στροφές με την Ελληνιάδη να πετυχαίνει τρία γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά με την Ελευθερία Πλευρίτου και την Ελένη Ξενάκη να δίνουν αέρα 16 γκολ στην Ελλάδα με 23-7. Το τελικό 25-8 δίνει στη χώρα μας τρεις πολύτιμους βαθμούς και τη δεύτερη νίκη στο τουρνουά. Τα βλέμματα όλων στο ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ουγγαρία, με την Ελλάδα να θέλει νίκη της οικοδέσποινας της διοργάνωσης για να εξασφαλίσει την πρόκριση και να τα παίξει όλα για όλα για την πρώτη θέση του ομίλου στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στις "Οράνιε". 





Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου) : Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 5, Ασημάκη 1, Τορνάρου 1, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 3, Ελληνιάδη 5, Σταματοπούλου

Κροατία (Μπρούνο Σαμπιόνι): Μέντβεσεκ, Γιάνκοβιτς 2, Ντέσνιτσα, Γιέλενα Μπούτιτς 1, Μαγκνταλένα Μπούτιτς, Σκέλιν, Μπρέτιτς 1, Γκλας 2, Ρόζιτς, Ιβάνα Μπούτιτς, Μπάρισιτς 1, Κάνγκλερ 1, Τρόγιαν

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 7-1, 6-1, 7-2