Ο άδειος σάκος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο Ανδρών που διεξάγεται στην Κροατία δεν επρόκειτο να γεμίσει με απίδια στο μπαράζ για την πρόκριση στα προημιτελικά, απέναντι στην Ολλανδία, την οποία η Εθνική νίκησε 15-10. 

Ωστόσο, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης τις 19:30, όπως δίνει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα κληθεί να τον γεμίσει, απέναντι στους οικοδεσπότες Κροάτες, αν θέλει να βρίσκεται στην τετράδα του Ευρωπαϊκού και να κατορθώσει να πάρει το μετάλλιο από μία διοργάνωση που της λείπει. Οι διεθνείς, ακόμη μουδιασμένοι από τη βαριά ήττα από την Ιταλία στον όμιλο, ένα 15-8 που σίγουρα τσιγκλάει το θυμικό τους, δεν επρόκειτο να δαπανήσουν, κόντρα στους Ολλανδούς, που ουδέποτε βρήκαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ τους στο πόλο Ανδρών, σε αντίθεση με το πόλο Γυναικών, στο οποίο διαπρέπουν, περισσότερη από την απαιτούμενη ενέργεια για να φτάσουν σε μια νίκη που έπρεπε να είναι άνετη, χωρίς να έχει σημασία αν είναι πειστική.  







Η Εθνική έμεινε πίσω 1-0 στην αρχή πριν πιάσει δουλειά και εκμεταλλευτεί όλα τα πλεονεκτήματά της: την αδυναμία των Ολλανδών να συγχρονίσουν τα μπλοκ τους στο περιφερειακό σουτ, την αργοπορία τους στις βοήθειες στα 2 μέτρα και τα κενά που βρίσκονταν στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα πέρασε μπροστά τάχιστα, 3-1, και όταν οι Ολλανδοί ισοφάρισαν, "έτρεξαν" επιμέρους 2-0 σε 56 δευτερόλεπτα για να είναι μπροστά 5-3 στο πρώτο οκτάλεπτο. Η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη αν μετρούσε το γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου, το οποίο κρίθηκε εκπρόθεσμο.



Οι Ολλανδοί έφτασαν τη διαφορά στα δύο γκολ, 6-4, πριν η Ελλάδα κάνει ακόμα ένα 3-0 σερί, το οποίο εξασφάλισε με την αποδοτικότητα των Κάκαρη, ο οποίος έβαλε ένα απίθανο γκολ, και Νικολαΐδη, που κέρδισαν πέναλτι και έδωσαν σε Φουντούλη και Αργυρόπουλο την ευκαιρία να αυξήσουν το σκορ, 9-5 στο ημίχρονο. 



Ελλάδα: Το κύριο διαγώνισμα 


Η Εθνική συντήρησε τη διαφορά της με άνεση, με τους Ολλανδούς να προσπαθούν απελπισμένα να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Έφτασαν στο 11-8, αλλά η Εθνική γρήγορα πέτυχε ξανά δύο γκολ, ώστε να απομακρυνθεί. Η μπάλα περνούσε εύκολα στους φουνταριστούς, που ήταν ασταμάτητοι σε ό,τι αφορά τη φθορά στην αντίπαλη άμυνα. 

Βέβαια, το κύριο διαγώνισμα για τους διεθνείς θα είναι εκείνο της Παρασκευής, απέναντι στην Κροατία. H Εθνική επικράτησε της "χρβάτσκα" 10-9 το καλοκαίρι του 2023, στον προημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, ομολογουμένως δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάστασή της, παρ' όλα αυτά μοιάζει με θηρίο που βρίσκει το βρυχηθμό του στο κίνητρό του.