Εδώ και πολλά χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγόντων όχι μόνο δεν ενεργεί ως ανάχωμα στη λαίλαπα της οπαδικής βίας, αλλά ουκ ολίγες φορές αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες που… ανάβει η σπίθα του φανατισμού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος άλλωστε με πρόσφατες αναρτήσεις του στα social media.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR προχωρά σε δημόσιες τοποθετήσεις που μοιάζουν κάπως ασυνήθιστες για τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει να διέπουν τη σύγχρονη ελληνική αθλητική κοινωνία.

Τα δημόσια συγχαρητήρια του Γιαννακόπουλου σε Ολυμπιακό και Αγγελόπουλους

Παρά τις όποιες αντιθέσεις του και τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει σε βάρος των αδελφών Αγγελόπουλων, το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές για “κοινό αγώνα” με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά της βίας.

Είναι πρόσφατα, άλλωστε, τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο για τις συνθήκες που διεξήχθη το πρώτο φετινό ντέρμπι των “αιωνίων” στο ΣΕΦ σε μια “ηλεκτρισμένη” αναμέτρηση λόγω της επιστροφής του Κώστα Σλούκα στο Φάληρο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος… ξαναχτύπησε εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Έλληνες φιλάθλους αναδημοσιεύοντας βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός που έδειχνε μικρά παιδιά να έχουν κατακλύσει τους χώρους του Σταδίου “Ειρήνης και Φιλίας”, το οποίο συνόδευσε με ένα χειροκρότημα και τη φράση “αυτά τα γήπεδα ονειρευόμαστε”.

Η μεγάλη ευθύνη των παραγόντων και ο φόβος του επόμενου... ανάποδου σφυρίγματος

Είναι προφανές ότι η ποτισμένη από το δηλητήριο του μίσους κοινωνία μας χρειάζεται όσο ποτέ τέτοιου είδους συμπεριφορές από τους διοικητικούς ηγέτες των ομάδων, ιδιαίτερα των “μεγάλων”.

Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο να σβηστεί το παρελθόν, να ξεχαστούν αντιπαραθέσεις ετών, αλλά κάποια στιγμή οφείλουμε όλοι να κοιτάξουμε μπροστά και να επενδύσουμε, επιτέλους, σε ένα καλύτερο αύριο.

Οπότε όπως χειροκρότησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον Ολυμπιακό, έτσι οφείλουμε κι εμείς να χειροκροτούμε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κάθε ιδιοκτήτη ομάδας όταν συμβάλλει με δημόσιες τοποθετήσεις του στη χάραξη μιας διαδρομής που μπορεί να οδηγήσει σε έναν καλύτερο αθλητισμό.

Αυτές τις συμπεριφορές παραγόντων ονειρευόμαστε και θέλουμε να γίνουν ο κανόνας της κοινωνίας μας και όχι οι εξαιρέσεις. Και εννοείται ότι θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν τις βλέπουμε και την επομένη ενός ντέρμπι. Γιατί το παρελθόν διδάσκει ότι ένα ανάποδο διαιτητικό σφύριγμα είναι ικανό να… τινάξει στον αέρα κάθε ανάλογη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αθλητικού πολιτισμού!