Ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν είναι το όνομα που δεν κάνει ιδιαίτερο γκελ στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ωστόσο κάνει γκελ στο εξωτερικό με τον ίδιο να το χαίρεται.

Άλλωστε ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν θέλει να παίξει στην Ελλάδα και δεν αγωνίστηκε σε καμία ομάδα. Έφυγε απο την ακαδημία των μπέμπηδων 2000 για να ανοίξει ένα κεφάλαιο στην Γερμανία, ξεκινώντας στην Μπόχουμ το 2015.

Το 2019 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και μετά ξεκίνησαν όλα όπου και πέρασε στην Ολλανδία. Από το 2021 είναι στην Αλκμάαρ με την οποία έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις.

Εκτοξεύθηκε ο Παυλίδης στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο


Το 2023 που λέει... αντίο σε μερικές μέρες ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Μάλιστα η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της ιστοσελίδας transfermarkt έφτασε στα 25.000.000 ευρώ.

Μυθική τιμή για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή που όμοια του δεν έχει συμβεί ξανά. Και πως να γίνει διαφορετικά όταν τους 4 τελευταίους μήνες έχει καταγράψει πολλά ρεκόρ.

Αρχικά ο 25χρονος άσος έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΖ Αλκμαάρ, που σκοράρει σερί και στα πέντε πρώτα παιχνίδια Πρωταθλήματος, της Eredivisie δηλαδή, μετά από τον Γιον Μέτγκοτ, ο οποίος είχε πράξει κάτι αντίστοιχο την περίοδο 1977-78.

Στην συνέχεια κατέρριψε το συγκεκριμένο ρεκόρ έχοντας σκοράρει και στα 10 πρώτα ματς, μένοντας εκεί. Κυνήγησε ένα ρεκόρ του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ που είχε σκοράρει και στα 14 πρώτα παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος.



Το επόμενο επίτευγμα έχει να κάνει με τη νεοσύστατη ευρωπαϊκή διοργάνωση του Conference League. Έχει βάλει 12 γκολ σε συνολικά 20 παιχνίδια και είναι πρώτος της σκόρερ, από την σεζόν 2020-21, που ξεκίνησε να υπάρχει σαν διοργάνωση, μαζί με τον Αρθούρ Καμπράλ της Μπενφίκα.





Ο Παυλίδης και το ενδιαφέρον ομάδων της Premier League


Όλα αυτά βέβαια φέρνουν τον Παυλίδη και στην κορυφή του μεταγραφικού ενδιαφέροντος και το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερο. Με το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι του 2025 η Αλκμάαρ θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γνωρίζοντας πως είναι η μεγάλη ευκαιρία για να πάρει πολλά χρήματα.

Η τιμή εκκίνηση για κάθε ενδιαφερόμενο είναι πάνω από 15.000.000 ευρώ. Ο Παυλίδης θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στην Premier League. Ήδη υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον. Πρόκειται για τις Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα, ενώ παρακολουθείται και από την Νότιγχαμ, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο σινιάλο που να δείχνει πως θα εξελιχθεί σε πρόταση απόκτησης.