Το... πρώτο πιάτο της Κυριακής ξεκίνησε με δύο ντέρμπι και μια ευρεία και εύκολη νίκη. Αναπάντεχα η Λούτον έφτασε στα όριά της την Μάντσεστερ Σίτι η οποία επέστρεψε στις νίκες, η Έβερτον συνεχίζει το νικηφόρο σερί της επικρατώντας την Τσέλσι ενώ η Φούλαμ έφτασε σε δεύτερη σερί πεντάρα συνθλίβοντας την Γουέστ Χαμ.

Λούτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Για 60' λεπτά οι "Νεοφώτιστοι" φλέρταραν με το θαύμα!

Για 45' λεπτά η Λούτον είχε εξαιρετική εικόνα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι με τον Καμίνσκι να κρατάει το μηδέν όποτε χρειάστηκε ενώ ο Τάουνσεντ δημιουργούσε όλο και περισσότερα ρήγματα με την προσπάθεια των «Νεοφώτιστων» να ανταμείβεται με γκολ του Αντεμπάγιο στο 45+2'. 

Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε πολύ καλύτερη η Μάντσεστερ Σίτι και ανέτρεψε μέσα σε ένα τρίλεπτο την κατάσταση με τους Μπερνάρντο Σίλβα στο 62' και Γκρίλις στο 65'. Στο τέλος ο ρυθμός έπεσε με τους «Πολίτες» να επιστρέφουν στις νίκες μετά από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Εκτός αποστολής ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Έβερτον - Τσέλσι 2-0: Δεν πτοείται από τίποτα η ομάδα του Σον Ντάις!

Η Έβερτον από τη στιγμή που της επήλθε η αφαίρεση βαθμών δε λέει να αφήσει το πόδι από το γκάζι και συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της. Με γκολ των Ντουκουρέ στο 54' και Ντόμπιν στο 90+2' επικράτησε της Τσέλσι και έφτασε την τέταρτη νίκη της στα τελευταία 5 παιχνίδια. 

Η Τσέλσι είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πίκφορντ με εξαίρεση ένα σουτ του Πάλμερ στα πρώτα λεπτά. Από εκεί και πέρα η Έβερτον προειδοποίησε με Χάρισον και ΜακΝιλ φτάνοντας εν τέλει στο γκολ του Ντουκουρέ. Ο νεαρός Ντόμπιν έδωσε τη χαριστική βολή στους «Μπλε» του Λονδίνου οι οποίοι πάνω που άρχισαν να... βρίσκουν ρυθμό έκαναν δύο συνεχόμενες ήττες μένοντας εκτός δεκάδας.

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 5-0: Νέα πεντάρα, νέος θρίαμβος για τον Μάρκο Σίλβα και την ομάδα του!

Η Φούλαμ προερχόταν από την πεντάρα κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ η Γουέστ Χαμ από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τότεναμ. Το παιχνίδι όμως μόνο ντέρμπι δεν ήταν με τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα να κυριαρχούν από το ξεκίνημα και να φτάνουν σε 3 γκολ πριν το ημίχρονο με Χιμένεζ στο 22', Γουίλιαν στο 31' και Ιβόμπι στο 40'.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Κότατζερς» ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ με γκολ του Γουίλσον στο 60' ενώ ο Κάρλος Βινίσους στο 89' έγραψε το τελικό 5-0. Απότομη προσγείωση για τα «Σφυριά» του Ντέιβιντ Μόγιες πριν το ντέρμπι κορυφής με την Φράιμπουργκ για τον πρώτο όμιλο του Europa League, εκεί όπου παλεύει για την τρίτη θέση και ο Ολυμπιακός.