Οι Λος Άντζελες Λέικερς των Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο του In Season Tournament στο NBA, κερδίζοντας στον τελικό του Λας Βέγκας τους αξιόμαχους Πέισερς του Ταιρΐς Χαλιμπέρτον με 123-109, με τον ταλαντούχο σούπερ σταρ να τελειώνει το παιχνίδι με 20 πόντους και 11 ασίστ για την ομάδα της Ιντιάνα.

Ο κυριαρχικός Άντονι Ντέιβις έδωσε στους Λέικερς το πρώτο κύπελλο του NBA

Σ'ένα παιχνίδι που θύμισε NBA από τα παλιά που τα τρίποντα δεν είχαν μπει στην εξίσωση, οι Λέικερς είχαν σε απίστευτη βραδιά τον Άντονι Ντέιβις, ο οποίος πέτυχε 41(! πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ και είχε και τέσσερα κοψίματα, δείχνοντας σε όλους ποιο είναι το αφεντικό κάτω από τα καλάθια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. 



MVP του κυπέλλου NBA ποιος άλλος; Ο Λεμπρόν Τζέιμς

Μπορεί ο Λεμπρόν Τζέιμς να έδωσε ουσιαστικά την σκυτάλη στον τελικό στους Άντονι Ντείβις και Όστιν Ριβς, αλλά εκείνος ήταν που οδήγησε τους Λος Άντζελες Λέικερς στον τελικό του In Season Tournament κερδίζοντας επάξια και τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης.



Η επικράτηση των Λέικερς στο "ζωγραφιστό" και τα τρίποντα που δεν χρειάστηκαν

Στα αξιοσημείωτα του τελικού είναι πως οι νικητές εκτελούσαν μόνο μέσα από το "ζωγραφιστό" μιας και παρ'όλους τους 123 πόντους που πέτυχαν, ευστόχησαν μόνο σε δύο(!) τρίποντα σε 13 προσπάθειες. Οι 90 πόντοι τους προήλθαν μέσα από τη γραμμή των τριών πόντων και οι υπόλοιποι από τις βολές. 


Με τον Άντονι Ντέιβις να μιλάει ξανα, οι Λέικερς μ' ένα σερί 13-0 στο τέλος καθάρισαν την "μπουγάδα"

Με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα και τους Πέισερς μ' ένα μικρό σερί να μειώνουν στους τρεις, έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, οι Λέικερς μ'ένα σερί 13-0 έδειξαν πως δεν αστειεύονται και πως ταξίδεψαν στο Λας Βέγκας με στόχο το τρόπαιο και μόνο. 


Ο Λεμπρόν που γράφει ιστορία και το μπόνους της κατάκτησης του κυπέλλου NBA

Το φινάλε βρήκε νικητές τον "Βασιλιά" Λεμπρόν και την παρέα του, με τον σχεδόν 40αρη σούπερ σταρ να γράφει άλλη μία "χρυσή" σελίδα στην σπουδαία ιστορία του, σηκώνοντας το πολυπόθητο τρόπαιο. Εκτός του τροπαίου βέβαια, οι παίκτες και οι προπονητές της ομάδας των Λέικερς πήραν συνολικό μπόνους που φτάνει τις 850.000 δολάρια, με τις 500.000 εξ' αυτών για τη νίκη τους στον τελικό κόντρα στους Πέισερς.