Στις 30 Δεκεμβρίου, σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα, ο ένας και μοναδικός Λεμπρόν Τζέιμς θα εισέλθει στο 40ό έτος της ηλικίας του. Άλλοι συνομίληκοί του αθλητές είτε θα απολάμβαναν ήδη τα πρώτα ένσημα της σύνταξής τους, είτε θα προκαλούσαν... οίκτο με την αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ που απαιτεί ταχύτητα, δύναμη και σωματικά προσόντα πέρα από τα ανθρώπινα όρια. 

Ένας Λεμπρόν βγαλμένος από το... τρίτο "Space Jam"

Ο κορυφαίος σύγχρονος μπασετμπολίστας που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Κόμπε Μπράιαντ δεν καταλαβαίνει ούτε από χρόνο ούτε από κλεψύδρες. Βγαλμένος από το σενάριο ενός πιθανού τρίτου «Space Jam», ο ηγέτης των Λέικερς... ποδοπάτησε μόνος του τους Νιου Όρλεαν Πέλικανς στον δεύτερο ημιτελικό του νεοσύστατου Κυπέλλου ΝΒΑ (του In Season Tournament) και με 30 πόντους (5/8 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 8/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ) οδήγησε το Λος Άντζελες σε θρίαμβο με 133-89 και πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό.



Κι όλα αυτά σε μόλις 22.32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, καθώς ήταν τόσο ισοπεδωτικοί οι «λιμνάνθρωποι» από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου που δεν χρειάστηκε να επιβαρυνθεί περισσότερο ενόψει του μεγάλου αυριανού τελικού.

Και τώρα Λεμπρόν vs Χαλιμπέρτον στον τελικό του κυπέλλου ΝΒΑ

Ξημερώματα Κυριακής (03:00) το Λας Βέγκας θα πάρει… φωτιά στα κίτρινα, καθώς ο Λεμπρόν Τζέιμς θα βρει απέναντί του έναν από τους επίδοξους διαδόχους του στον θρόνο των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, τον «δαιμονισμένο» Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε στείλει πρόωρα πίσω στο Μιλγουόκι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς, οδηγώντας τους Πέισερς στη δική τους ιστορική πρόκριση.

Οι Πέλικανς από την πλευρά τους δεν ανταποκρίθηκαν στο βάρος του θεωρητικού φαβορί της αναμέτρησης, περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου και απλά έμειναν στο παρκέ να χαζεύουν τα επιτεύγματα του θρυλικού Λεμπρόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο δωδεκάλεπτο το σκορ ήταν 43-17 υπέρ του Λος Άντζελες και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…