Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός ενώ ήταν για τα καλά μέσα στο κόλπο της νίκης μένοντας καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κοντά στη Ρεάλ, έμεινε από... σκορ στο φινάλε και γνώρισε την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά τον περσινό τελικό της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να τελειώσει το παιχνίδι με ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη στις θέσεις των Κάνααν και Πίτερς οι οποίοι πέρασαν με τη διαφορά να έχει ξεφύγει σε -5 και -7, αντίστοιχα. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρνητικά το παιχνίδι όσον αφορά τις εκτελέσεις του κάτι που το γρήγορο δεύτερο φάουλ του Κάνααν δεν προμήνυε κάποια βελτίωση. Οι Μαδριλένοι έδιναν επιδεικτικά τα σουτ στον Γουόκαπ ο οποίος δεν τα εκμεταλλεύτηκε ενώ στην απέναντι πλευρά ο Καμπάτσο έκανε συνεχώς επίθεση στον Φαλ απελευθερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον Ταβάρες ο οποίος έκλεισε την πρώτη περίοδο (19-23) στους 9 πόντους.

. .

Στη δεύτερη περίοδο οι ερυθρόλευκοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους και ο μόνος που δεν κατάφεραν να περιορίσουν ήταν ο Μάριο Χεζόνια. Όμως στην επίθεση δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους να βάλουν την μπάλα στο καλάθι μέχρι που επέστρεψε στο παρκέ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης όπου παρέα με τους Φαλ και ΜακΚίσικ έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα του Μπαρτζώκα και κατάφεραν με το τέλος του ημιχρόνου να μειώσουν τη διαφορά στον πόντο (36-37).

Σε ένα τρίτο δεκάλεπτο γεμάτο επαφές και… ομηρικές μάχες (οι δύο ομάδες είχαν συμπληρώσει τα 5 ομαδικά σε… 5:30’), ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανταπεξέλθει. Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν πιο διαβασμένοι και δεν έδωσαν τη δυνατότητα σε Καμπάτσο και Ταβάρες να κάνουν τη ζημιά του πρώτου δεκαλέπτου.

Και πάλι, όμως, ένας παίκτης είχε βρει ρυθμό. Αυτή τη φορά ο Μούσα έκανε τη ζημιά καθώς έβαλε τα ελεύθερα σουτ που βρήκε φτάνοντας τους 16 πόντους μόνο στην τρίτη περίοδο. Κάνααν και Πίτερς βρήκαν και εκείνοι τα δικά τους σουτ και κράτησαν την ομάδα τους κοντά στο σκορ ενόψει τέταρτου δεκαλέπτου (57-61).

Παπανικολάου και Γουόκαπ με δύο διαδοχικά τρίποντα μείωσαν ξανά στον πόντο και το παιχνίδι είχε... δρόμο ακόμα. Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ο Μπαρτζώκας παρέταξε δίπλα στον Φαλ και τον Παπανικολάου τους Γουόκαπ, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ με στόχο την μεγαλύτερη πίεση στην περιφερειακή άμυνα. 

Όμως χωρίς τους Κάνααν και Πίτερς, η μπάλα σταμάτησε να μπαίνει από μακριά. Ο Κάνααν περίμενε καρτερικά να μπει βλέποντας τους συμπαίκτες του να χάνουν το ένα σουτ μετά το άλλο ενώ ο «Αλέκος» πάτησε παρκέ 2:38' πριν το φινάλε. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι έχασαν το παιχνίδι στο φινάλε και ο κόσμος του Ολυμπιακού απορούσε για την απουσία του Κάνααν στο φινάλε ο οποίος εν τέλει πέρασε στα 1:32' με το σκορ στο 68-75. Ο Γουόκαπ μείωσε σε 71-75 όμως ο Ταβάρες έκανε το κρίσιμο μπλοκ σε τρίποντο του Κάνααν με τον Χεζόνια να ξεσπά με ένα μεγαλοπρεπές στοπ στον ΜακΚίσικ. 

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 36-37, 57-61, 71-75