Το πρώτο πιάτο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague είχε... το αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής. Η εμφανώς πιο αδύναμη Άλμπα Βερολίνου κέρδισε την Μπαρτσελόνα αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες στη φετινή διοργάνωση. 

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα η Ρεάλ κέρδισε με όπλο την άμυνά της μέσα στο Βελιγράδι τον άστοχο Ερυθρό Αστέρα του Σφαιρόπουλου, η Μακάμπι πήρε στα τελευταία λεπτά τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια με τους ψηλούς της να κάνουν πάρτι ενώ η Παρτιζάν κατάφερε να αποδράσει από τη Βαλένθια ενώ στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός έπεσε από τη δεκάδα μετά την ήττα του στην Μπολόνια.

Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης 58-72: Η «Βασίλισσα» κερδίζει με... κάθε τρόπο!

Με όπλο την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και κορυφαίο τον Μάριο Χεζόνια η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ακόμη μια νίκη αυτή τη φορά εκτός έδρας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα του Σφαιρόπουλου. Οι Μαδριλένοι πραγματοποίησαν μια επιβλητική δεύτερη περίοδο και έθεσαν τις βάσεις για το διπλό. Οι Σέρβοι για να κερδίσουν χρειάζονταν αν μη τι άλλο να βάλουν τα τρίποντα, κάτι που δεν έγινε σε καμία περίπτωση (5/24).

Άλμπα Βερολίνου - Μπαρτσελόνα 74-70: Το πιο... κουφό αποτέλεσμα ήρθε... στην έδρα του Final Four

Απίθανα πράγματα από την Άλμπα Βερολίνου σήμερα στη Mercedes-Benz Arena (όπου και θα διεξαχθεί το Final-Four) με την ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλεζ να... κοιμίζει την Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο βρίσκοντας διαφορά ακόμη και +13 (70-57) ένα τετράλεπτο πριν το τέλος. Όταν οι «Μπλαουγκράνα» ξύπνησαν ήταν αργά και έτσι οι «Άλμπατρος» πήραν την τρίτη νίκη τους στη σεζόν.

Βαλένθια - Παρτιζάν 67-72: Δεν αστειεύονται φέτος οι Σέρβοι!

Με όπλο την άμυνά της και την ψυχραιμία των Νάναλι και Πάντερ στα τελευταία λεπτά της αντεπίθεσης των «Νυχτερίδων», η Παρτιζάν πήρε σπουδαία νίκη μέσα στη Βαλένθια και έδειξε ότι είναι ικανή να κερδίζει και με όπλο τη σκληράδα της. Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τους Σέρβους οι οποίοι έπιασαν τετράδα!

Μακάμπι - Μπασκόνια 89-81: Οι ψηλοί κάλυψαν τον... άστοχο Λορέντζο Μπράουν!

Ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Μακάμπι και Μπασκόνια με τις δύο ομάδες να μην... απογοητεύουν το κοινό που περίμενε ένα επιθετικό... κρεσέντο και από τις δύο. Μπορεί ο Λορέντζο Μπράουν να σημείωσε μόλις 3 πόντους όμως οι Νίμπο, Γουέμπ, Σόρκιν και Κόλσον κάλυψαν επάξια το... κενό του στο σκοράρισμα με τους Βάσκους να χάνουν κατά κράτος τη μάχη κάτω από τα καλάθια. Δεν αγωνίστηκε αρκετά ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Η βαθμολογία της Euroleague 

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 14-1
  2. Βίρτους Μπολόνια 11-4
  3. Μπαρτσελόνα 10-5
  4. Παρτιζάν 9-6
  5. Μακάμπι 9-6
  6. Μονακό 8-6*
  7. Βαλένθια 8-7
  8. Μπασκόνια 8-7
  9. Παναθηναϊκός 7-7*
  10. Φενέρμπαχτσε 7-7*
  11. Αναντολού Εφές 7-7*
  12. Ολυμπιακός 7-8
  13. Μπάγερν 6-8*
  14. Αρμάνι Μιλάνο 5-9*
  15. Ζαλγκίρις 5-9*
  16. Ερυθρός Αστέρας 5-10
  17. Άλμπα Βερολίνου 3-12
  18. Βιλερμπάν 2-12*