Αυτοαποκαλείται «prank-star», δηλαδή «σταρ της φάρσας» ή απλώς «φάρσας». Ο Ντάνιελ Τζάρβις είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τους σεξουαλικούς ήχους που προκάλεσαν αναστάτωση στη διάρκεια της κλήρωσης για το Euro 2024 την περασμένη εβδομάδα. Ο Βρετανός YouTuber είναι ένας διαδικτυακός σαμποτέρ, ο οποίος με τις πορνό φάρσες του έχει δημιουργήσει έναν στρατό οπαδών, έχοντας προκαλέσει χάος εντός και εκτός γηπέδων κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών τουρνουά. Κάποια στοιχεία έχουν γίνει γνωστά για αυτόν, αν και για όλα υπάρχει μια επιφύλαξη. Για φαρσέρ μιλάμε, συνεπώς όλα μπορεί να είναι αλήθεια αλλά και ψέματα.



Πάντως ο Ντάνιελ Τζάρβις, γνωστός περισσότερο ως Jarvo, είναι ένας 35χρονος διαβόητος φαρσέρ και YouTuber, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Γκρέιβσεντ στο βορειοδυτικό Κεντ της Αγγλίας. Το κανάλι του στο YouΤube είναι το BMWJarvo και έχει συμπληρώσει 14 χρόνια ζωής και πολλά εκατομμύρια προβολές.

Πορνό και πριν από την κλήρωση του Euro 2024

Είναι ένας κατά συρροήν φαρσέρ. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο στη διάρκεια της πιο γνωστής ποδοσφαιρικής εκπομπής στη Μεγάλη Βρετανία, αυτής που παρουσιάζει ο Γκάρι Λίνεκερ και τιτλοφορείται «Match of the Day», ακούστηκαν ήχοι από πορνό και ενώ ο Λίνεκερ προσπαθούσε να μιλήσει με τον Άλαν Σίρερ, που βρισκόταν στο στούντιο του BBC στο Μολινό Στέιντιουμ, πριν από την έναρξη της ζωντανής μετάδοσης του επαναληπτικού του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γουλβς. Ο Τζάρβις ανέλαβε και τότε την ευθύνη, αναρτώντας βίντεο στο Twitter που έδειχνε το συγκεκριμένο στούντιο και η λεζάντα ήταν «ναι, ήμουν εγώ που έκανα τη φάρσα στο BBC, στο “Match of the Day” με το τηλεφωνικό σεξ!». Όλα έγιναν με μία απλή συσκευή τηλεφώνου, την οποία αργότερα ανάρτησε στο Twitter ο ίδιος ο Λίνεκερ, ενημερώνοντας τους ακόλουθούς του ότι είχε βρεθεί στο στούντιο, κολλημένο στο πίσω μέρος του σκηνικού. Ο παρουσιαστής δημοσίευσε μία φωτογραφία του κινητού τηλεφώνου, λέγοντας στους followers του: «Λοιπόν, το βρήκαμε κολλημένο στο πίσω μέρος του σετ. Όπως εξελίχθηκε, το σαμποτάζ ήταν πολύ διασκεδαστικό».

Κανένα αδίκημα

Οι αρχές ανέφεραν τότε ότι δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα. Ο Τζάρβις, ο οποίος εμφανίζεται στα social media ως @BMWjarvo και @Jarvo69, περιγράφει τον εαυτό του ως «τον πιο περιζήτητο YouTuber στη Βρετανία», καθώς το κανάλι του έχει περισσότερους από 200.000 συνδρομητές. Η δράση του δεν είναι μόνο διαδικτυακή. Τον περασμένο Μάιο κατάφερε και εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του Σταντ Ντε Φρανς και πανηγύρισε τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League. Αρχικά φορώντας ένα γιλέκο ίδιο με αυτά που φέρουν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, στη συνέχεια με το σετ της Ρεάλ Μαδρίτης με τον αριθμό 69. Μπήκε στο γήπεδο, είπε στον Βινίσιους Τζούνιορ «τα καταφέραμε, αδερφέ» και μετά έσφιξε το χέρι του Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ αργότερα όλα αυτά τα μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του στο YouTube.

Ποιος πέρδεται;

Ο Τζάρβις δεν έχει γίνει ο εφιάλτης των σεκιούριτι μόνο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Το 2021 οι Zhao Xintong και Luca Brecel, αντίπαλοι στον τελικό του πρωταθλήματος σνούκερ του Ηνωμένου Βασιλείου, γύριζαν συνεχώς το κεφάλι τους για να βρουν ποιος πέρδεται, καθώς άκουγαν συνεχώς τον σχετικό ήχο. Τελικά αποδείχθηκε ότι πίσω και από αυτόν κρυβόταν ο Τζάρβις, ο οποίος είχε κρύψει κάπου μία συσκευή που προκαλούσε το συγκεκριμένο ηχητικό. «Δεν είμαι σίγουρος τι ήταν, αλλά δεν ακουγόταν πολύ υγιές», είχε σχολιάσει ο παρουσιαστής. Λίγες ημέρες πριν από την παρέμβασή του το περασμένο Σάββατο στην κλήρωση του Euro, ο Τζάρβις είχε κάνει το σόου του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ράγκμπι ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία. Αφού μπήκε με άνεση στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού δίπλα σε αστέρια όπως η τραγουδίστρια Ρίτα Όρα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς -ακολουθώντας τον άσο του τένις κατά την είσοδο στο γήπεδο-, ήπιε δωρεάν σαμπάνια και μπίρες και λίγο αργότερα μπήκε στο γήπεδο και πανηγύρισε μαζί με τους θριαμβευτές παίκτες της Νοτίου Αφρικής.

Όταν μπήκε να παίξει σε αγώνα κρίκετ

 Μπορεί οι τελευταίες παρεμβάσεις του να μην του έχουν κοστίσει, όμως υπάρχουν και οι φορές που πλήρωσε ακριβά τις φάρσες του. Κάποτε σε αγώνα ράγκμπι της Αγγλίας με την Ιρλανδία για το τουρνουά «Six Nations» έβγαλε το κοστούμι του και με αθλητική περιβολή έτρεξε στο γρασίδι, ενώ οι παίκτες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Δευτερόλεπτα αργότερα οι άνδρες ασφαλείας τον άρπαξαν και τον έσυραν για πολλά μέτρα στο έδαφος, βγάζοντάς τον έξω σε κακή κατάσταση. Επίσης, σε έναν αγώνα κρίκετ ανάμεσα στην Αγγλία και την Ινδία φόρεσε τη φανέλα-σήμα κατατεθέν με το Νο69 και πήδηξε πάνω από τα κάγκελα. Έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο και πέταξε ένα μπαλάκι στο ρόπαλο, προς έκπληξη των παικτών. Στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Άγγλο σταρ Τζόνι Μπέιρστοου, ενώ το κοινό τον χειροκροτούσε. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ εβδομάδων με αναστολή για δύο χρόνια, ενώ του απαγορεύτηκε να παρευρεθεί σε οποιονδήποτε χώρο όπου διεξάγεται αθλητική συνάντηση στην Αγγλία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή.