Με τη νίκη του επί της Ούιπεστ στη Βουδαπέστη 7-6, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων της Euroleague πόλο Γυναικών με το γκολ της Βάσως Πλευρίτου στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 12 βαθμούς και πλέον είναι μια ανάσα από την επιστροφή του στο Final 4 ύστερα από διάλειμμα μίας χρονιάς. 

Για τη μικρότερη των αδελφών Πλευρίτου, Βάσω, δεν είναι άγνωστος τόπος η επίτευξη νικητήριων γκολ. Μπροστά σε αυτό που πέτυχε απέναντι στην Ούιπεστ το βράδυ της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, ακριβώς στην εκπνοή της αναμέτρησης όταν η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη έπαιξε την ιδανική επίθεση στον παίκτη παραπάνω, βρίσκοντας το καλύτερο δυνατό σουτ και συγχρόνως αφήνοντας 0 στο ρολόι, έχει να αντιπαρατάξει εκείνο στην ίδια πόλη, τη Βουδαπέστη, την 1η Μαΐου 2021, απέναντι επίσης σε ουγγρική ομάδα, την Ντουναϊβάρος, που διαμόρφωσε, όπως και το βράδυ της Παρασκευής, το σκορ σε 7-6, μόνο που τότε επρόκειτο για τον τελικό της Euroleague. Εκείνο το παιχνίδι σηματοδότησε την κατάκτηση του τροπαίου για τις ερυθρόλευκες του Χάρη Παυλίδη, το δεύτερο στην Ιστορία της ομάδας, αλλά όχι τελευταίο, αφού και τον επόμενο χρόνο, στον Πειραιά, νίκησαν στον τελικό τη Σαμπαντέλ και έκαναν το back2back. 

Ο Ολυμπιακός, τώρα, μπορεί να έχει τον ίδιο κορμό, αλλά είναι διαφορετική ομάδα, αφού βασίζεται μόνο σε Ελληνίδες πολίστριες πλην της δεύτερης τερματοφύλακα Ντιβίνα Λουσία Νίγκρο, τις οποίες πρόκειται να στερηθεί για αρκετό καιρό και προς χάρη της εθνικής ομάδας, στη μάχη που δίνει προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου 2024). Ωστόσο, ενδεχομένως να έχει προλάβει να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 και της φετινής Euroleague και να προετοιμαστεί για να συμμετάσχει στην τελική φάση της διοργάνωσης για δέκατη φορά (1996, 2010, 2011, 2015, 2016, 2017, 2019, 2021, 2022). Αυτό θα κριθεί εν πρώτοις στην αναμέτρηση της Βουλιαγμένης με τη Μεντιτερανί το Σάββατο. Αν ο ΝΟΒ νικήσει, ο Ολυμπιακός θα τον αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική και θα του κάνει να μην χάσει από πέντε γκολ και πάνω, αφού στον Πειραιά τον νίκησε 12-7. Αν η Βουλιαγμένη ηττηθεί, ο Ολυμπιακός θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση πριν το τελευταίο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα πόλο Ανδρών ήδη, μία αγωνιστική πριν τη λήξη των ομίλων, είναι σίγουρη στους προημιτελικούς, όπου φέτος θα διεξαχθούν διαφορετικά και όχι με τη μορφή του Final 8 όπως συνέβαινε από το 2014 έως και φέτος, αφού θα γίνουν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι δύο πρώτοι θα περάσουν στο Final 4, που θα γίνει από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου 2024.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί, ότι η επιστροφή των ομάδων στην πραγματικότητα θα είναι εντελώς διαφορετική μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, αφού φέτος, για πρώτη φορά σε ολυμπιακή χρονιά, θα γίνουν και Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το πρώτο, μάλιστα, ήταν να γίνει στη Νετάνια του Ισραήλ, κάτι που λόγω του πολέμου δεν είναι εφικτό, οπότε θα διεξαχθεί σε δύο χώρες: στην Κροατία για τους Άντρες, από τις 4 έως τις 16 Ιανουαρίου 2024, και στην Ολλανδία για τις Γυναίκες, από τις 5 έως τις 13 του ίδιου μήνα. Έπεται το Παγκόσμιο, στην Ντόχα του Κατάρ, από τις 2 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική Ελλάδος στους Άντρες έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έφτασε στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το περασμένο καλοκαίρι, στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, όταν και ηττήθηκε από την Ουγγαρία στα πέναλτι, ενώ η εθνική ομάδα Γυναικών θα παλέψει προκειμένου να δώσει το «παρών» για τρίτη φορά στη διοργάνωση και πρώτη από το 2008.