Χοντρός ήταν ο τραυματισμός του Γκάβι, 19χρονου ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, στο εντός έδρας παιχνίδι της Ισπανίας με τη Γεωργία, 3-1, που ολοκλήρωσε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα προκριματικά του Euro 2024, που αναμένεται να διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου στη Γερμανία. Οι Ισπανοί, που προκρίθηκαν πρώτοι με 21 βαθμούς στον όμιλο, με τους Σκωτσέζους να ακολουθούν με 17, δεν θα έχουν μαζί τους τον ακόμη έφηβο στη διοργάνωση, αφού η διάγνωση είναι σοκαριστική ακόμα και για ποδοσφαιριστή: ρήξη μηνίσκου και έξω χιαστού. Ο Γκάβι θα μείνει τουλάχιστον έξι μήνες, με τους οκτώ να είναι το ανώτερο διάστημα, εκτός, και φυσικά δεν είναι μόνο η Ισπανία που ζημιώνεται, αλλά και η Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί, που θα στερηθούν παίκτη-κλειδί τους στην προσπάθειά τους για να πάρουν το πρωτάθλημα ξανά και να προχωρήσουν στο Champions League, για τον τραυματισμό του Γκάβι θα εισπράξει από τη FIFA έως και 7,5 εκατομμύρια, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται από το «πρόγραμμα προστασίας συλλόγων», αφού η απουσία του θα ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του ενός μήνα.

Με βάση τον κανονισμό, οι "μπλαουγκράνα" δικαιούνται να αποζημιωθούν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (με το ανώτατο ημερήσιο επίδομα να ορίζεται στις 20.548 ευρώ ανά τραυματισμό).

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα, που τους δίνουν οι νέοι κανόνες της Liga, είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποσοστό 80% από το μισθό του ποδοσφαιριστή, προκειμένου να αποκτήσουν τον αντικαταστάτη του.