Ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που φιλοξενείται στην Αμβέρσα, έχοντας ως στόχο να κατακτήσει ένα μετάλλιο, καθώς και να πάρει την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της οκτάδας, με 14.900 βαθμούς, πίσω μόνο από τον Κινέζο χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο Γιανγκ Λιου (15.200β), ο οποίος αποτελεί και ένα από τα φαβορί για τον παγκόσμιο τίτλο, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε ο επίσης Κινέζος Χάο Γιόου με 14.800β.

Αυτοί οι τρεις είχαν ανέβει και στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με τον Πετρούνια να κατακτά το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο (χάλκινο) της καριέρας του, μετά το χρυσό του Ρίο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί αδιαμφισβήτητα να νικήσει τον αγώνα και αν το κάνει θα προκριθεί και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.


Λευτέρης Πετρούνιας: Θα επιδιώξει να λάβει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Αν επαναληφθεί το αποτέλεσμα του τελικού στο Τόκιο και ο Πετρούνιας καταταγεί τρίτος ή τον περάσει έστω ένας από τους δύο Κινέζους, τότε η μία και μοναδική Ολυμπιακή πρόκριση που δίνεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα περάσει σε ελληνικά χέρια, καθώς οι Κινέζοι έχουν προκριθεί με το ομαδικό.

Ωστόσο, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη κι αν δεν ανέβει στο βάθρο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αν το βάθρο κλείσει με τους δύο Κινέζους και τον Βρετανό Χάρι Χέπγουορθ (ο οποίος προκρίθηκε όγδος με 14.366β) και ο Πετρούνιας ακολουθήσει στην τέταρτη θέση, τότε θα έχει κάνει δική του την Ολυμπιακή πρόκριση, καθώς και η Βρετανία έχει πρόκριση στο ομαδικό.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή βρεθεί πίσω από έναν εκ των Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Χεκ (Αυστρία), Αβετισιάν (Αρμενία) και Νταβτιάν (Αρμενία) τότε η Ολυμπιακή πρόκριση από το Παγκόσμιο, θα χαθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτός είναι ο έκτος τελικός σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα συμμετάσχει ο Λευτέρης Πετρούνιας με τον ίδιο να έχει κατακτήσει τρία σερί χρυσά στις διοργανώσεις του 2015, 2017 και 2018 ενώ το 2019 ήταν τέταρτος, έχοντας αγωνιστεί μετά από επέμβαση στον ώμο.


Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Ο τελικός των κρίκων είναι προγραμματισμένος για σήμερα Σάββατο 7/10, στις 17:45 και ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται τρίτος σε σειρά. Ο αγώνας θα προβληθεί ζωντά από την ΕΡΤ2 αλλά και από το διαδικτυακό κανάλι allgymnastics.tv.

Οι φιναλίστ, με σειρά εμφάνισης στον τελικό:

1. Χάρι Χέπγουορθ (Βρετανία)
2. Χάο Γιόου (Κίνα)
3. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα)
4. Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία)
5. Βάχαγκν Νταβτιάν (Αρμενία)
6. Βίνσεζ Χεκ (Αυστρία)
7. Γιανγκ Λιου (Κίνα)
8. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν)