Πως το έλεγε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στους «Απαράδεκτους»; «Τι έγινε σε παιδιά»; Καλά, καλά δεν έχουμε μπει στο δεύτερο μήνα της ολυμπιακής χρονιάς με τελικό προορισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και οι Έλληνες πρωταθλητές υποχρεώνουν κάθε λίγο και λιγάκι τα media της χώρας να τους αφιερώνουν ύμνους, καθώς τα μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο σε καταιγιστικούς ρυθμούς

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στη συγχρονισμένη κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που φιλοξενείται στην Ντόχα, αλλά και η εξασφάλιση ενός ακόμη «γαλανόλευκου» εισιτηρίου για το Παρίσι, από τον Άλκη Κυνηγάκη στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, ήρθαν να προστεθούν στα άκρως ελπιδοφόρα μηνύματα ενόψει της μεγάλης γιορτής του παγκόσμιου αθλητισμού το προσεχές καλοκαίρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvfu6ddyzgh)

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι συμπληρώνονται φέτος είκοσι ολόκληρα χρόνια από το αξέχαστο «ελληνικό καλοκαίρι» του 2004 και η χώρα μας μοιάζει αποφασισμένη να «ξεφυλλίσει» ξανά… χρυσές σελίδες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyw6oj36dc41)

"Καταιγίδα" μεταλλίων στην εκκίνηση του δρόμου προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τι έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής τον πρώτο μήνα του 2024; Προτού προλάβουν καλά-καλά να κοπάσουν οι δάφνες από την εντυπωσιακή εκπροσώπηση των ελληνικών χρωμάτων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που φιλοξενήθηκε στο Οτοπένι της Ρουμανίας τον Δεκέμβριο, η Άννα Κορακάκη ήρθε να… σαλπίζει την εκκίνηση της ολυμπιακής χρονιάς σαρώνοντας τα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στέλνοντας το δικό της ξεχωριστό μήνυμα ενόψει Παρισιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cypb6pf9tpwx)

Ακολούθησε το επικό χάλκινο μετάλλιο της εθνικής πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και η εξασφάλιση της παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου δίπλα στα αγόρια του Θοδωρή Βλάχου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cydvt1jorpzl)

Και τώρα με τον ερχομό του Φλεβάρη έρχονται νέα μηνύματα αισιοδοξίας από τις υπερσύγχρονες πισίνες στην έρημο της Ντόχα.

Μια ελληνική "dream team" που δεν θα έχουμε ξαναδεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Όπως φαίνεται η «γαλανόλευκη» αποστολή που θα παρελάσει στα νερά του Σηκουάνα - σε μια τελετή έναρξης που αναμένεται να μείνει στην ιστορία στις 26 Ιουλίου – θα περιλαμβάνει αρκετά «βαριά χαρτιά» και πολλές σοβαρές υποψηφιότητες για μετάλλια.

Με επικεφαλής τον «βασιλιά του μήκους» Μίλτο Τεντόγλου, η Ελλάδα διατηρεί βάσιμες ελπίδες να παρουσιαστεί για πρώτη φορά μετά το 2004 με… τριψήφιο αριθμό αθλητών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwcu2fpk7u15)

Στο Τόκιο τα ελληνικά χρώματα είχαν εκπροσωπηθεί από 83 αθλητές (46 άνδρες, 37 γυναίκες), αλλά οι ελπίδες για μεγαλύτερο αριθμό στο Παρίσι είναι κάτι παραπάνω από βάσιμες, ιδιαίτερα αν καταφέρει η εθνική μπάσκετ να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο πρόκρισης στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου.

Φανταστείτε, αλήθεια, ως εικόνα να βρίσκεται στο… καραβάκι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης όλη η ελίτ του αθλητισμού μας και κυρίως όλοι μαζί οι Έλληνες πρωταθλητές που τα τελευταία χρόνια κατακτούν διεθνείς κορυφές που δεν τολμούσαμε να διανοηθούμε ότι θα σκαρφαλώσουμε ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.

Σκεφτείτε, αλήθεια, ένα καραβάκι με Τεντόγλου, Αντετοκούνμπο, Τσιτσιπά, Σάκκαρη, Κορακάκη, Σπανούλη, Ντρισμπιώτη, Ντουντουνάκη, Ντούσκο, τα «χρυσά» παιδιά των εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών και φυσικά τον ένα και μοναδικό «άρχοντα των κρίκων» τον μυθικό Λευτέρη Πετρούνια. Φαντασιωθείτε αυτή τη μοναδική συνύπαρξη που δεν έχουμε ευτυχήσει να ζήσουμε μέχρι σήμερα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cw2dt45wvb1t)

Σε εκκρεμότητα πολλά ακόμη ελληνικά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ναι, τους επόμενους μήνες θα χαθούμε όλοι μας στη δίνη του συλλογικού αθλητισμού, θα «σκοτωθούμε» για τα ντέρμπι της Super League, οι της μάχες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στα παρκέ, ωστόσο οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες μοιάζουν να αποκτούν πρόωρα σημαντικό ρόλο στην αθλητική μας καθημερινότητα για πρώτη φορά μετά το 2024. Και η ανυπομονησία για ένα αξέχαστο «ελληνικό παραμύθι» στο Παρίσι ολοένα και φουντώνει!

Για να μάθουμε τον ακριβή αριθμό των αθλητών που θα συμμετέχουν με τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εκτός από την εθνική μπάσκετ, υπάρχουν ακόμη αθλήματα (στα οποία μάλιστα η Ελλάδα θεωρείται «παραδοσιακή δύναμη») που δεν έχουν εκδώσει ακόμη όλα τα εισιτήρια για το Παρίσι. Ανάμεσα τους και τα μαχητικά σπορ (όπως η πάλη, το τάε κβον ντο, η πυγμαχία, το τζούντο), αλλά και η κωπηλασία με την ιστιοπλοΐα. 

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".