Δεν... υπάρχει αυτό που έκανε η ΑΕΚ στο «American Express Community», για την πρεμιέρα της στο β' όμιλο του Champions League. Η Μπράιτον προερχόταν από «διπλό» στο «Ολντ Τράφορντ» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3-1, οι ειδικοί, προεξάρχοντος του Τζέιμι Κάραγκερ, την αποθέωναν και έπρεπε να μπει με τα μπούνια σε ένα γκρουπ... κολασμένο, μια και οι άλλες ομάδες που το απαρτίζουν είναι ο Άγιαξ και η Μαρσέιγ. 

Η ΑΕΚ όχι μόνο αντιστάθηκε, αλλά νίκησε 3-2 σε ένα παιχνίδι που βρήκε το νικητήριο γκολ στο 84', με τον Εζεκιέλ Πόνσε, και από εκεί και ύστερα παίχτηκαν άλλα... 20 λεπτά ποδόσφαιρο, κυρίως λόγω του τραυματισμού του Χατζισαφί, που αποχώρησε με κολάρο. 

Η «Ένωση» επέδειξε τρομερό θράσος και άξιζε τη νίκη, αφού προηγήθηκε τρεις φορές. Η επιτομή της ομαδικής προσπάθειας, φυσικά δομημένη από τον Αργεντινό προπονητή Ματίας Αλμέιδα, απέδωσε πεντανόστιμους καρπούς.

Σιντιμπέ (11’) και Γκατσίνοβιτς (40’) έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στην ΑΕΚ, πριν ο Πόνσε πετύχει το γκολ της νίκης στο 84’ με απίστευτα κουλ πλασέ, έπειτα... τρελαθεί και στερήσει τη χαρά από τον Ζοάο Πέδρο ότι τα δύο τέρματά του, στο 30’ και το 67’ με εκτελέσεις πέναλτι, κάτι θα έδιναν στην ομάδα του.

Ο όμιλος μοιάζει ήδη τρελός, πάντως, με το 3-3 του Άγιαξ με τη Μαρσέιγ, το οποίο περιείχε επιστροφή της ΟΜ από 2-0. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Άγιαξ στις 19:45 στις 5 Οκτωβρίου, ενώ η Μπράιτον θα παίξει στη Μασσαλία.