Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο επιδραστικούς προπονητές του 21ου αιώνα.

Μάλιστα, το όραμα του Καταλανού έχει στοιχίσει έως τώρα στους ιδιοκτήτες των ομάδων που εργάστηκε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, αθροιστικά η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου και η Σίτι έχουν επενδύσει 2,04 δισ. ευρώ για νέους παίκτες με τον Γκουαρντιόλα στο τιμόνι τους, σύμφωνα με τη λίστα που σχημάτισε η ιστοσελίδα «Transfer News Live».

Ένα ποδοσφαιρικό ΑΕΠ για χάρη του, το οποίο βεβαίως τις περισσότερες φορές έχει κάνει απόσβεση με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Διότι η Μπάρτσα του Πεπ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών και επί της ουσίας εκείνη που άλλαξε για πάντα τα οικονομικά δεδομένα στο ισπανικό ποδόσφαιρο.


Ένα… ποδοσφαιρικό ΑΕΠ για χάρη του

Η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι, κατάφερε να γίνει το Νο1 των καιρών μας, παρά το γεγονός ότι πριν από 15 χρόνια δεν χωρούσε ούτε στο tTop 10 της Πρέμιερ Λιγκ.

Και βέβαια δεν λησμονεί κανείς πως οι ιδέες του Πεπ στο διάστημα παραμονής του στο Μόναχο άλλαξαν μπόλικα από τα δεδομένα και στο κλασικό στυλ του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Με βάση τη λίστα που δημοσίευσε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Κάρλος Αντσελότι, ο Μάσιμο Αλέγκρι κ.ά. έχουν σχηματίσει τα δικά τους δεδομένα με τις μεταγραφικές επιθυμίες τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Είναι ενδεικτικό ότι το σχετικό Τop 10 σχηματίζει συνολικά μια σούμα άνω των 11 δισεκατομμυρίων. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι αποδείξεις έχουν πάντα το ενδιαφέρον τους...

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:
1) Πεπ Γκουαρντιόλα: 2,04 δισ. ευρώ
2) Ζοσέ Μουρίνιο: 1,86 δισ. ευρώ
3) Κάρλο Αντσελότι: 1,69 δισ. ευρώ
4) Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: 1,4 δισ. ευρώ
5) Ντιέγκο Σιμεόνε: 1,21 δισ. ευρώ
6) Μάνουελ Πελεγκρίνι: 1,2 δισ. ευρώ
7) Τόμας Τούχελ: 1,19 δισ. ευρώ
8) Αντόνιο Κόντε: 1,17 δισ. ευρώ
9) Μαουρίτσιο Ποτσετίνο: 1,15 δισ. ευρώ
10) Γιούργκεν Κλοπ: 1,13 δισ. ευρώ.