Για τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ναρκοπέδιο, το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Δεκεμβρίου, το "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" και η ισοπαλία με την Μπέτις, 1-1, δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιρόφιλους να κοιτάζουν τη βαθμολογία της Liga ύστερα από 15 παιχνίδια και να μην το πιστεύουν: η απίθανη Χιρόνα είναι μόνη πρώτη στην κορυφή της, ύστερα από το έπος στη Βαρκελώνη και το 3-2 επί της Μπαρτσελόνα!

Το συγκρότημα του εκπληκτικού (συνονόματου του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού) Μίτσελ έριξε την Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο, αφού δεν λύγισε ούτε όταν οι πρωταθλητές Ισπανίας "μπλαουγκράνα" ισοφάρισαν το γκολ του Ντόβμπικ στο 12' με τον Λεβαντόφσκι στο 18'. Ο Γκουτιέρες, στο 40', έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους και στο 80' ο Φερνάντες επιμήκυνε τη διαφορά για τους "μπλανκιβέρμελς". Η Μπαρτσελόνα μείωσε με τον Γκιουντογκάν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Στιουάνι ανάβαλε τα πράγματα σε τάξη στο 90+5'. Η Χιρόνα έχει βάλει 38 γκολ σε 15 ματς και έχει την κορυφαία επίθεση της Liga, με πάνω από 2,5 ανά ματς! 



Η Ατλέτικο, ύστερα από τη νίκη της 2-1 επί της Αλμερία στη Μαδρίτη, με σκόρερ τους Άλβαρο Μοράτα και Άνχελ Κορέα, ισοβαθμεί με την Μπαρτσελόνα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το Γρανάδα-Μπιλμπάο διεκόπη στο 17' εξαιτίας της τραγωδίας με το θάνατο του 70χρονου φιλάθλου από ανακοπή καρδιάς, ενώ Κάντιθ και Οσασούνα ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. 



Τα αποτελέσματα: Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 2-1, Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1 (διακόπηκε), Κάντιθ-Οσασούνα 1-1, Μπαρτσελόνα-Χιρόνα 1-3. 

Serie A: Ισόπαλες η Ρόμα των εννιά παικτών και η Φιορεντίνα


Η Ρόμα έμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Serie A, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τη Φιορεντίνα στο "Ολίμπικο", με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 σε βίαιο ματς. Οι Ρωμαίοι, που έχασαν τον Ντιμπάλα ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 25', τελείωσαν το ματς με εννιά παίκτες, ύστερα από την αποβολή του Ζαλέφσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 64' και την απευθείας κόκκινη στο 87' του Λουκάκου, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 5', ενώ η Φιορεντίνα ισοφάρισε στο 66' με τον Λούκας Μαρτίνες. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, ύστερα από την αποβολή του Μιλένκοβιτς στο 90'. 







Η Ρόμα έχει... συγκάτοικο στην τέταρτη θέση και τους 25 βαθμούς την Μπολόνια, που νίκησε 2-1 τη Σαλερνιτάνα εκτός έδρας, ενώ η Φιορεντίνα έχει 24. Η Μόντσα είναι ένατη μετά το 1-0 επί της Τζένοα, ενώ Φροζινόνε και Τορίνο έμειναν στο 0-0. 









Τα αποτελέσματα: Φροζινόνε-Τορίνο 0-0, Μόντσα-Τζένοα 1-0, Σαλερνιτάνα-Μπολόνια 1-2, Ρόμα-Φιορεντίνα 1-1. 

Bundesliga: Η χαμένη ευκαιρία της Λεβερκούζεν 


Η Μπάγερν Μονάχου συνετρίβη στη Φρανκφούρτη από την Άιντραχτ, 5-1, το Σάββατο, αλλά η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο δεν εκμεταλλεύτηκε απολύτως αυτό το δώρο, αφού έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Στουτγάρδη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Φούριχ στο 40', αλλά ο Βιρτς ισοφάρισε στο 47'. Η Λεβερκούζεν, πάντως, με το βαθμό που πήρε απομακρύνθηκε της Μπάγερν, 36-32, και τώρα οι Βαυαροί, που έχουν παιχνίδι λιγότερο, χρειάζονται δύο δικές τους νίκες και ισάριθμα στραβοπατήματα της πρωτοπόρου της Bundesliga για να πιάσουν κορυφή. 



Σε ό,τι αφορά το άλλο παιχνίδι της Κυριακής, η Κολονία κράτησε τη διαφορά του ενός βαθμού από τη Μάιντς με τη "λευκή" ισοπαλία, αφού έφτασε τους 10 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν δεύτεροι από το τέλος στη βαθμολογία, με 9. 

Τα αποτελέσματα: Στουτγάρδη-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1, Κολονία-Μάιντς 0-0.