Μετά την ήττα από την Ολλανδία (3-0), στην οποία προέβαλε μηδαμινή αντίσταση, η εθνική Ελλάδος υποδέχεται το Γιβραλτάρ το βράδυ (21:45) της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου, στην «OPAP Arena», για το πέμπτο παιχνίδι της στους προκριματικούς του Euro 2024. 

Στο ρεπορτάζ του MEGA αναφέρεται: «Η εθνική ομάδα κόντρα στο Γιβραλτάρ το βράδυ αναζητά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στην Ολλανδία και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέση των προκριματικών του Euro.

Να αντιστρέψει το κλίμα, μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από την Ολλανδία και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης έχει στην τελική φάση του Euro, θέλει η Εθνική, που υποδέχεται απόψε το Γιβραλτάρ.

«Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που δεν είναι της ίδιας δυναμικής όπως της Ολλανδίας και της Γαλλίας. Από κει και πέρα έχει αποδειχθεί ότι σε αυτό το επίπεδο κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε να είμαστε σε τροχιά πρόκρισης», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννούλης.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μπάλντοκ και τους τιμωρημένους, Τσιμίκα, Μάνταλο, Σιώπη και Κουρμπέλη. Αντιθέτως, επιστρέφει ο Ντίνος Μαυροπάνος, που εξέτισε την ποινή του.

Το ντεμπούτο του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Ιταλίας δεν συνδυάστηκε με νίκη για τη «σκουάντρα ατζούρα», που προηγήθηκε της Βόρειας Μακεδονίας με γκολ του Ιμόμπιλε στο 47'.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία με εκτέλεση φάουλ του Μπάρντι στο 81'.

Ισόπαλη ολοκληρώθηκε και η άλλη αναμέτρηση του 3ου ομίλου. Η πρωτοπόρος Αγγλία βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ την Ουκρανία, που βρήκε δίχτυα στο 26' με τον Ζιντσένκο. Ο Γουόκερ στο 41' έγραψε το τελικό 1-1.

Στον 6ο όμιλο, το Βέλγιο έφυγε με τη νίκη από το Αζερμπαϊτζάν χάρη στο γκολ του Καράσκο και ανέβηκε στην πρώτη θέση.