Η πρώτη νίκη της Κηφισιάς στην πρώτη κατηγορία είναι γεγονός, αφού η ομάδα των βορείων προαστίων με δυο όμορφα γκολ, επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας και πήρε το «παρθενικό» της «τρίποντο» στην Super League.

Με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο οι Περιστεριώτες, που μείωσαν στο 90′.

Η 1η Σεπτεμβρίου 2023 θα μείνει για πάντα στη μνήμη των ανθρώπων της Κηφισιάς. Η ομάδα των Βορείων Προαστείων επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1, σε ματς για την 3η αγωνιστική της Super League και πήρε την πρώτη της νίκη στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου! Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έφτασε τους 3 βαθμούς και παράλληλα άφησε αυτήν του Περιστερίου στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και στο… μηδέν (με μια αγωνιστική λιγότερη).

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, με την Κηφισιά και τον Ατρόμητο να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Από το 20’ και μετά όμως το παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας άνοιξε αρκετά, με τους τυπικά γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία. Στο 34’ ο Οζέγκοβιτς πλάσαρε τον Μαρκετζιάνι, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ, αλλά η Κηφισιά φώναξε για πέναλτι, σε μαρκάρισμα που δέχθηκε πάνω στο σουτ.

Με παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής Πολυχρόνης έδωσε φάουλ και κόκκινη κάρτα στον Ντε Μποκ ο οποίος -έξω από την περιοχή και ως τελευταίος παίκτης- μάρκαρε τον επιθετικό των γηπεδούχων. Μετά από όλη αυτή την «περιπέτεια», ο Οζέγκοβιτς εκτέλεσε στο 38’ το φάουλ με απευθείας εκτέλεση, με την μπάλα να διασπά το τείχος και να καρφώνεται στην αριστερή γωνία της εστίας του Μαρκετζάνι για το 1-0. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγάλει… αντίδραση πριν βγει το πρώτο μέρος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Αν και έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά η Κηφισιά επέλεξε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 69’ έφτασε στο 2-0 με τρομερό πλασέ του Παπασάββα, λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των Περιστεριωτών.

Ο Ατρόμητος πίεσε στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ματς, για να… μπει και πάλι στο παιχνίδι και στο 90’ μείωσε σε 2-1. Ο Αθανασίου εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ο Μαρκετζάνι απέκρουσε ασταθώς, ο Ασεβέδο πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά. Ένα γκολ που πήρε και την έγκριση του VAR. Στην τελευταία “δυνατή” φάση του αγώνα (90+7′), η Κηφισιά είχε δοκάρι, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίνη!