Η Super League και η Euroleague "μαγνητίζουν" τα βλέμματα των τηλεθεατών στο αθλητικό πρόγραμμα της ημέρας, με τα ευρωπαϊκα πρωταθλήματα να ετοιμάζονται για διακοπή.

Με στόχο να παραμείνει μόνος πρώτος αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ τη Κηφισιά

Τη Κηφισιά αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ (20:00) με σκοπό να διατηρηθεί στη κορυφή του πρωταθλήματος της Super League και να είναι μόνος πρώτος στις αρχές του 2024. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων σ' ένα παιχνίδι ροντέο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 4-2 και ξέφυγε από τη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, συνδυάζοντας με νίκη το ντεμπούτο του Ντέιβιντ Νίλσεν στο πάγκο της. Ο Δικέφαλος του Βορρά από τη πλευρά του, θέλει να κλείσει τη χρονιά με νίκη και να πάει ήρεμος στις γιορτές των Χριστουγέννων, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική φετινή πορεία του.

Χωρίς Φορτούνη κόντρα στον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Περιστέρι κόντρα στον ανεβασμένο Ατρόμητο(20:30) έχοντας ως στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του με τον Καρβαλιάλ στο πάγκο. Οι "Περιστεριώτες" πάνε με φουλ ψυχολογία στο παιχνίδι κόντρα στους Πειραιώτες, διότι προέρχονται από τεράστιας σημασίας νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με ανατροπή μάλιστα, και θέλει να δυσκολέψει και τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι από τη πλευρά τους θα αγωνιστούν χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη φέτος, τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είναι τιμωρημένος, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να πρέπει να βρει τη λύση και να φύγει νικητής από το Περιστέρι. 

Τη νίκη που θα τη βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά ψάχνει η ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό

Να σταματήσει το αρνητικό σερί θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό(17:00), με τους κίτρινους να ψάχνουν τη νίκη για βαθμολογικούς αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου για 65 λεπτά κρατούσαν το μηδέν στην άμυνα, αλλά δε μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να τον απειλήσουν. Η Ενωση από τη πλευρά της πηγαίνει στις Σέρρες με τη ψυχολογία στα "τάρταρα", καθώς εκτός από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό που ακόμα τους βαραίνει, έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα από τα χέρια τους κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 0-2 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αλλά δύο αδράνειες της άμυνας έφεραν την ισοφάριση με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super League.

Με τρία παιχνίδια ξεκινάει η 16η αγωνιστική της Euroleague, με το Ρεάλ Μαδρίτης- Παρτιζάν να ξεχωρίζει για "διαφορετικούς" λόγους

Με τρία μεγάλα παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 16η αγωνιστικής της Euroleague. Η φορμαρισμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ "φιλοξενεί" στη Σερβία τον Ερυθρό Αστέρα(21:05) με σκοπό να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα βρίσκοντας σε περίεργη αγωνιστική κατάσταση την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που παραμένει ανά πάσα στιγμή επικίνδυνη. Η Βαλένθια με τη σειρά της υποδέχεται την εξαιρετική φέτος Βίρτους Μπολόνια(21:30), με σκοπό να την περιορίσει επιθετικά και να πάρει μία νίκη που θα μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους, με τους Ιταλούς όμως να δείχνουν στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ότι μπορεί να πάρει παιχνίδια βασισμένη και στην άμυνα της. Τελευταίο παιχνίδι της ημέρας με περίεργο παρελθόν είναι το Ρεάλ Μαδρίτης- Παρτιζάν(21:45) με το σκηνικό στα περσινά playoff της διοργάνωσης ακόμα να συζητιέται. Η μεν Ρεάλ συνεχίζει τη "ξέφρενη" πορεία της όντας πρώτη με 14-1 ρεκόρ, και τη δε Παρτιζάν να ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι έχοντας πέντε σερί νίκες στη διοργάνωση.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

15:00 NOVASPORTS 2 ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός Stoiximan Super League
17:00 NOVASPORTS PRIME Πανσερραϊκος- ΑΕΚ Stoiximan Super League
17:30 COSMOTE SPORT 2 ΟΦΗ- Αστέρας Τρίπολης Stoiximan Super League
18:00 COSMOTE SPORT 6 ΠΑΟΚ- Μιλάνο CEV Cup Βόλεϊ
20:00 COSMOTE SPORT 1 Κηφισιά- ΠΑΟΚ Stoiximan Super League
20:00 NOVASPORTS 1 Μπέτις- Χιρόνα La Liga
20:00 NOVASPORTS 2 Κάντιθ- Ρεάλ Σοσιεδάδ La Liga
20:00 COSMOTE SPORT 3 Αλ Χιλάλ- Αλ Αμπχά Saudi League
20:30 NOVASPORTS PRIME Ατρόμητος- Ολυμπιακός Stoiximan Super League
21:05 NOVASPORTS 5 Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ερυθρός Αστέρας Euroleague
21:30 NOVASPORTS START Βαλένθια- Βίρτους Μπολόνια Euroleague
21:45 NOVASPORTS 4 Ρεάλ Μαδρίτης- Παρτιζάν Euroleague
22:00 NOVASPORTS PREMIER Κρίσταλ Πάλας- Μπράιτον Premier League
22:30 NOVASPORTS 1 Αλαβές- Ρεάλ Μαδρίτης La Liga
22:30 NOVASPORTS 2 Μαγιόρκα- Οσασούνα La Liga
22:30 NOVASPORTS 6 Βαγιαδολίδ- Φερόλ La Liga Hypermotion
03:00 COSMOTE SPORT 4 Μιλγουόκι Μπακς- Ορλάντο Μάτζικ NBA
03:00 COSMOTE SPORT 7  Σικάγο Μπουλς- Σαν Αντόνιο Σπερς NBA