Όλα τα φώτα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στρέφονται για τα επόμενα εικοσιτετράωρα στο σπίτι του Ολυμπιακού, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που φοράει το δικό του… σμόκιν για να φιλοξενήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό που διοργανώνεται στη χώρα μας έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια!

Τελευταία φορά που η UEFA είχε εμπιστευτεί την Ελλάδα για να αποτελέσει την οικοδέσποινα τελικού διοργάνωσής της ήταν το 2007, όταν Μίλαν και Λίβερπουλ είχαν μονομαχήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, σε μια άτυπη ρεβάνς του «κόκκινου έπους» της Κωνσταντινούπολης.

Τα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου είναι έτοιμα για να υποδεχτούν σήμερα το βράδυ τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη, αλλά κυρίως για να φιλοξενήσουν τον κορυφαίο προπονητή και τον καλύτερο επιθετικό που υπάρχουν σήμερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, αντίστοιχα.

Κι αν ο Καταλανός είχε πάρει μια μικρή γεύση από την αύρα που έχει το «Καραϊσκάκης» (έστω και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς η Σίτι το είχε επισκεφθεί άδειο από θεατές τον Νοέμβριο του 2020 εν μέσω πανδημίας), ο Νορβηγός στράικερ θα πατήσει πρώτη φορά το χορτάρι του, ελπίζοντας να δώσει μια μοναδική παράσταση στους τυχερούς θεατές που θα βρεθούν στις εξέδρες του.

Απέραντο γαλάζιο

Τις τελευταίες μέρες, ο περιβάλλων χώρος του «Καραϊσκάκης» είχε μετατραπεί σε εργοτάξιο, με τους ανθρώπους της UEFA και τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού να συνεργάζονται προκειμένου να είναι τα πάντα έτοιμα την Τετάρτη για να υποδεχτούν τους χιλιάδες Άγγλους και Ισπανούς που επέλεξαν να συνδυάσουν το… τερπνόν (έναν ευρωπαϊκό τελικό) μετά του ωφελίμου (ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα).

Εννοείται ότι το γαλάζιο θα είναι το χρώμα που θα κυριαρχεί δίπλα στα νερά του Σαρωνικού -καθώς οι φίλαθλοι των «Πολιτών» αναμένεται να ξεπεράσουν τις 10.000-, ενώ οι τυχεροί Έλληνες που εξασφάλισαν το «μαγικό χαρτάκι» υπολογίζονται γύρω στις 8.000-9.000.

Συνολικά για την αναμέτρηση της κατόχου του Champions League με εκείνη του Europa κυκλοφόρησαν 23.400 εισιτήρια προς διάθεση στο κοινό, με την UEFA να χρησιμοποιεί τα υπόλοιπα 7.000 για την κάλυψη των δικών της εμπορικών αναγκών.

Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος μετρά, πλέον, αντίστροφα για να ζήσει το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της ιστορίας του!

Η τελευταία λέξη της τεxνολογίας

Οι φίλοι του Ολυμπιακού που επισκέφθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το «Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Γκενκ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πρώτοι τα βελτιωτικά έργα, που ομόρφυναν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού την έδρα της πειραϊκής ομάδας.

Led οθόνες στη ρεσεψιόν, νέα μάτριξ, καινούργιοι χώροι φιλοξενίας, νέος φωτισμός, ανακαινισμένα δημοσιογραφικά θεωρεία και χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας σε κάθε γωνιά του γηπέδου εντυπωσίασαν ακόμα και τους ανθρώπους της UEFA , που δεν σταμάτησαν να συγχαίρουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την ανακαίνιση του «κόκκινου παλατιού».

Τέσσερα tips για το μεγάλο βράδυ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη βραδιά;

1) Σε περίπτωση ισοπαλίας δεν υπάρχει παράταση, αλλά οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι.

2) Ο νικητής θα εισπράξει το ποσό των 5.000.000 ευρώ, ενώ ο ηττημένος 3.800.000.

3) Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μίλαν έχουν κερδίσει από πέντε φορές το τρόπαιο – είναι οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις.

4) H Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωτάρα στον συγκεκριμένο τελικό, σε αντίθεση με τη Σεβίλλη, που λόγω των συνεχών κατακτήσεων του Europa την τελευταία δεκαετία θα αγωνιστεί σε αυτόν 7η φορά, με ρεκόρ 1-5!

Ματς με φαβορί και αουτσάιντερ

Η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού Super Cup της ιστορίας της (μετά το περσινό θρυλικό τρεμπλ) και η εικόνα που έδειξαν στην πρεμιέρα της La Liga και της Premier League οι δύο μονομάχοι ήρθε να πιστοποιήσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα, με τον Χάαλαντ να γράφει ιστορία και να σημειώνει δύο γκολ, νίκησε διά περιπάτου 3-0 εκτός έδρας την Μπέρνλι, σε αντίθεση με τη Σεβίλλη του Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που ηττήθηκε μέσα στο Σάντσεθ Πιθχουάν από τη Βαλένθια με 2-1, προβληματίζοντας τους φίλους της.

Τα τρία τρόπαια σε κοινή θέα

Φυσικά, ο τελικός του Super Cup διεξάγεται πάνω απ’ όλα για τους φιλάθλους. Για τον λόγο αυτό οι δρόμοι της Αθήνας και του Πειραιά γέμισαν events της UEFA, με τα τρία βαρύτιμα τρόπαια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (το Super Cup, το Champions League και το Europa League) να περιμένουν τους πολίτες της Αθήνας να φωτογραφηθούν μαζί τους στη σκιά της Ακρόπολης στο Θησείο.

Από την Τρίτη τα τρία Κύπελλα βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, ενώ την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» στήθηκε ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό πάρτι με πολλές δράσεις! 

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Του Αλέξανδρου Σόμογλου