Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χτυπά απόψε (22:00) η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι και η Σεβίλλη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Φάληρο με έπαθλο τον τίτλο του UEFA Super Cup.

Η θρυλική έδρα του Ολυμπιακού φιλοξενεί τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στους Άγγλους πρωταθλητές Ευρώπης και τους Ισπανούς, που πανηγύρισαν την περασμένη σεζόν την κατάκτηση του Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις ενέργειες και τα έργα που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» το τελευταίο διάστημα η εικόνα του «Γ. Καραϊσκάκης» έχει αναβαθμιστεί και το γήπεδο πλέον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ποδοσφαιρικά «στολίδια» του εξωτερικού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι άπαντες στην UEFA μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την εικόνα του γηπέδου.

Οι αλλαγές

Σημαντικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη reception του γηπέδου, όπου τοποθετήθηκαν led οθόνες, δεξιά και αριστερά, με εκπληκτικά χρώματα, ενώ και οι σουίτες αναβαθμίστηκαν. Υπήρξε επίσης τοποθέτηση μεγάλης led οθόνης στον τρίτο όροφο.

Αλλαγές έγιναν και στον φωτισμό του σταδίου, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και σε αίθουσες, όπως σε εκείνη της συνέντευξης Τύπου, ενώ έγιναν παρεμβάσεις σε τεχνολογικό επίπεδο.

Εντυπωσιάστηκαν

Τα στελέχη της UEFA εντυπωσιάστηκαν με το γήπεδο του Ολυμπιακού και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, ενδεικτικό των κινήσεων που έκαναν οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων». Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ήταν, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή κι αυτό κέρδισε τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ανακαινισμένα δημοσιογραφικά θεωρεία, νέα μάτριξ, high tech τεχνολογία δημιουργούν ένα νέο εκθαμβωτικό σκηνικό κι αυτό ενθουσίασε τα στελέχη της UEFA.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ένα καταπληκτικό γήπεδο, με εξαιρετικό χλοοτάπητα αλλά και κορυφαίες εγκαταστάσεις, που πιστοποιούν ότι ο Ολυμπιακός έχει μια έδρα που μπορεί να φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς τελικούς μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της «Γηραιάς ηπείρου».

Ενδιαφέροντα στοιχεία

  • 1. Περιμετρικά του γηπέδου έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα και θα γίνεται προέλεγχος. Δεύτερος έλεγχος θα γίνεται σε κάθε θύρα του «Γ. Καραϊσκάκης».
  • 2. Στον χώρο του P3 έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη αίθουσα, χωρητικότητας 1.000 ατόμων, όπου η UEFA θα δεξιωθεί τους επίσημους πριν από την έναρξη του τελικού.
  • 3. Ένα τμήμα του P1 έχει μετατραπεί σε TV Compoud. Πολλά βαν τηλεοπτικών δικτύων του εξωτερικού έχουν σταθμεύσει στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς η εικόνα θα «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο.
  • 4. Η UEFA έχει τοποθετήσει όλες τις σημάνσεις που θυμίζουν σε όλους ότι στο «Γ. Καραϊσκάκης» διεξάγεται ο τελικός του UEFA Super Cup.
  • 5. Στον χώρο ανάμεσα στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και στην αίθουσα εργασίας Τύπου έχουν τοποθετηθεί ψηλά τραπέζια και ψηλές καρέκλες, ώστε οι εκπρόσωποι του Τύπου να έχουν ένα σύντομο γεύμα.
  • 6. Η UEFA έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον χώρο των αποδυτηρίων του «Γ. Καραϊσκάκης». Τα έχει «ντύσει» με χρώματα της ομοσπονδίας και με φωτογραφίες με τα σήματα της Σίτι και της Σεβίλλης, των δύο φιναλίστ.
Δείτε εικόνες:







Δείτε το ρεπορτάζ του Mega: