Με ορισμένα διαστήματα όμορφου μπάσκετ, που την ξεμάκραιναν από τους Σλοβένους, η εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε 88-77 την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, που θα γίνει από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία. Υπενθυμίζεται ότι την νίκησε και την περασμένη Τετάρτη, 2 Αυγούστου, στη Λιουμπλιάνα, 98-91. 

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της τιμής που επιφυλάχθηκε στον Νίκο Γκάλη, με την απόσυρση της φανέλας με το νούμερο «4», η οποία κρεμάστηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ και δεν θα ξαναφορεθεί, ωστόσο ο Δημήτρης Ιτούδης έβγαλε εκ νέου συμπεράσματα. 

Ο Μιχάλης Λούντζης έκανε ρεκόρ καριέρας στην Εθνική με 17 πόντους, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου, παίζοντας μαινόμενος στο πρώτο δεκάλεπτο, τελείωσε με 18. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που υπήρξε θεμέλιος λίθος της «γαλανόλευκης» για την πρόκριση στη διοργάνωση, έφτασε τους 10. 

Η Σλοβενία έπαιξε χωρίς τον Ντόντσιτς στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο πάουερ φόργουορντ Βλάτκο Τσάντσαρ, ένα από τα πιο σημαντικά μέλη των πρωταθλητών Ευρώπης το 2017, τραυματίστηκε αυτό το διάστημα και έφυγε υποβασταζόμενος. Ένα από τα πράγματα που θα εστιάσει ο Ιτούδης, ήταν η ευκολία με την οποία πλησίαζε η Σλοβενία στην αρχή, όταν η Εθνική έστηνε τα σερί της. 

Επόμενη υποχρέωση της ομάδας είναι το τουρνουά Ακρόπολις, επίσης στο ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν κατάμεστο και λόγω Γκάλη. Θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στις 8 και την Ιταλία στις 10 Αυγούστου. 

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 51-44, 72-58, 88-77

Ελλάδα (Ιτούδης): Γουόκαπ 7, Μωραΐτης 2, Λούντζης 17, Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης, Καλαΐτζάκης 8, Τολιόπουλος 5, Παπανικολάου, Ρογκαβόπουλος 10, Αγραβάνης 6, Θ. Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 18, Παπαγιάννης 9, Χατζηδάκης, Λαρεντζάκης 2.

Σλοβενία (Σέκουλιτς): Σαμάρ 4, Πρέπελιτς 12, Μπλάζιτς 5, Μόργκαν 7, Ντίμετς 6, Τσάντσαρ 4, Τσέμπατσεκ 2, Ντόντσιτς 18, Ντράγκιτς 2, Χρόβατ 7, Νίκολιτς 5, Γκλας 5.