Σπουδαία διάκριση για τη Δέσποινα Γεωργιάδου που κατάφερε να επιβεβαιώσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου στη σπάθη γυναικών, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας του Μιλάνου.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου νίκησε στον ημιτελικό τη Γιοάνα Ιλιέβα από τη Βουλγαρία με 15-8 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γιαπωνέζα Εμούρα και έμεινε στη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Η ελληνική ομοσπονδία ξιφασκίας αποθέωσε έτσι την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, γράφοντας στα social media: «Η σπουδαία Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε τελικά το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ύστερα από ήττα με 15-11 στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (FIE No1) που υπερασπίστηκε με επιτυχία τον περσινό της παγκόσμιο τίτλο. Το αργυρό μετάλλιο είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας. Πολλά συγχαρητήρια στην ίδια και στους προπονητές της, Χρήστο Σαΐνη και Κρίστιαν Μπάουερ».

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ Η ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ! Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023 - Μιλάνο 🇮🇹 🤺 Σπάθη γυναικών Η σπουδαία Δέσποινα...

Δημοσιεύτηκε από Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας - Hellenic Fencing Federation στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023

Ένα ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα έφερε και η Δώρα Γκουντούρα, αφού ηττήθηκε οριακά από τη Μισάκι Εμούρα με 15-14, στον ημιτελικό, αλλά εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα.

ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ! Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023 - Μιλάνο 🇮🇹 🤺 Σπάθη γυναικών Η Ελληνίδα ξιφομάχος ηττήθηκε...

Δημοσιεύτηκε από Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας - Hellenic Fencing Federation στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023