Πέθανε η δύο φορές «χρυσή» ολυμπιονίκης και πρώην MVP του ABL στο μπάσκετ, Νίκι ΜακΚρέι-Πένσον, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail». Ήταν 51 ετών.

Η ΜακΚρέι-Πένσον ήταν συνεργάτης προπονητής στην ομάδα μπάσκετ Γυναικών του κολεγίου Ράτγκερς την περασμένη σεζόν και το σχολείο την Παρασκευή επιβεβαίωσε το θάνατό της. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013.

Έγινε συνεργάτιδα της Ντον Στάλεϊ ως βοηθός προπονητή στη Νότια Καρολίνα από το 2008 έως το 2017. Ήταν μέρος του πρώτου εθνικού πρωταθλήματος των Gamecocks το 2017.

Η ΜακΚρέι-Πένσον κέρδισε χρυσά μετάλλια με την ομάδα μπάσκετ Γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2000.

Η ομάδα του 1996, που θριάμβευσε στην Ατλάντα, ήταν η αφορμή για να γίνει το WNBA και να επαναλειτουργήσει η American Basketball League. Έπαιξε στο ABL και πήρε το βραβείο της MVP το 1997 ενώ οδήγησε την Columbus Quest σε ένα πρωτάθλημα πριν πάει στο WNBA.

Η ΜακΚρέι-Πένσον έγινε τρεις φορές All Star, παίζοντας για τις Ουάσιγκτον Μίστικς.

Αποσύρθηκε το 2006, αφού έπαιξε και στο Σαν Αντόνιο. Έπειτα, διείσδυσε στη βάσανο της προπονητικής. Έγινε συνεργάτης στο Δυτικό Κεντάκι για τρεις σεζόν και επικεφαλής στο Ολντ Ντομίνιον για άλλες τόσες, οδηγώντας το κολέγιο σε θετικό ρεκόρ, 24-6, το 2020.

Πέρασε ένα χρόνο στο Μισισίπι Στέιτ πριν παραιτηθεί για λόγους υγείας και επέστρεψε στην προπονητική στο Ράτγκερς την περασμένη σεζόν.

Η ΜακΚρέι-Πένσον έπαιξε στο Τενεσί από το 1991 έως το 95 υπό την προπονητρία του Hall of Fame, Πατ Σάμιτ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα. Η γκαρντ ήταν δύο φορές η SEC Παίκτρια της Χρονιάς και δύο φορές η Kodak All-America που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της νεανικής και ανώτερης σεζόν της για τις Lady Vols.

Εισήχθη στο Hall of Fame του Γυναικείου Μπάσκετ το 2012.