Φάνηκε σαν να ήταν ένας… γρίφος που έπρεπε να λυθεί νωρίτερα. Ο Ολυμπιακός όμως ξέρει πώς να κινείται και το θέμα του προπονητή το έλεγχε απόλυτα, με αποτέλεσμα να φανεί, εκ των υστέρων, πως είχε βρει το πρόσωπο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί για τη νέα ομάδα που θέλει να δημιουργήσει.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε πάρει το… χρίσμα από τον Αντόνιο Κορδόν. Ο νέος αθλητικός διευθυντής ξέρει καλά τον συμπατριώτη του. Με τον 42χρονο προπονητή συνεργάστηκαν και στη Γρανάδα την τριετία 2018-2021, κάνοντας…θαύματα. Τα «χνότα» τους ταιριάζουν κι έτσι καιρό τώρα μιλούσαν για τον Ολυμπιακό.

Καθώς ο Μαρτίνεθ είναι από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ισπανία δεν ήταν εύκολο να φύγει από εκεί και να έρθει στην Ελλάδα. Με τον Κορδόν, όμως, όλα γίνονται, ενώ γνωρίζονται και πολύ καλά, κάτι που μέτρησε. Έτσι αμφότεροι ήρθαν μαζί από τη Βαρκελώνη την Τρίτη στην Αθήνα.

«Νέα πρόκληση»

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε τα φλας να αστράφτουν. Δεν ξαφνιάστηκε, ήξερε τι τον περιμένει και είναι έτοιμος για τα πάντα.

«Είμαι χαρούμενος, είμαι ευγνώμων γι’ αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Έχω πολλή όρεξη να δουλέψω, θα πω περισσότερα στη συνέντευξη Τύπου», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού τεχνικού επί ελληνικού εδάφους. Λίγο πιο πέρα τον περίμενε ο Αντόνιο Κορδόν, καθώς δεν είναι ο ίδιος το τιμώμενο πρόσωπο, αλλά ο φίλος του, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Τα πρόσωπά τους έδειχναν την ηρεμία που τους διακρίνει, αλλά και το γεγονός πως έχουν αναλύσει τα πάντα για τον νέο Ολυμπιακό που θέλουν να δημιουργήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, θα δώσουν τόπο στα νιάτα, κατά βάση, θα είναι εκρηκτικός και θα προσφέρει θέαμα στον κόσμο του. Αυτά θα δουλευτούν στο χορτάρι, κατά το διάστημα της προετοιμασίας.

Για την ώρα προέχει να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, με τον Μαρτίνεθ να έχει συμβόλαιο δύο χρόνων με τον Ολυμπιακό. Τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά υπήρξαν κάποια σενάρια από Ισπανία μεριά, τα οποία αναφέρουν πως ο 42χρονος προπονητής ίσως και να φτάνει τα 1.800.000 ευρώ ετησίως, μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Στις εγκαταστάσεις

Μεγάλο ποσόν για προπονητή, αλλά δείχνει και τη δυναμική που έχει ο Μαρτίνεθ, αλλά και το πόσο τον εμπιστεύεται ο Αντόνιο Κορδόν. Ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» είναι αυτός που έχει πάρει πάνω του, ουσιαστικά, τη συγκεκριμένη επιλογή,  παίρνοντας και το τελικό ΟΚ από τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων». Κάπως έτσι ξεκινά και η εποχή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε και μια πρώτη βόλτα από τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στον Ρέντη.

Μάλιστα ανακοινώθηκε και η πρόσληψή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όλα έγιναν γρήγορα. Γιατί θα πρέπει άμεσα να διαμορφώσει το γραφείο του στον Ρέντη, για να είναι έτοιμος και για την Πέμπτη, διότι έχει προγραμματιστεί και η πρώτη συγκέντρωση της νέας σεζόν (εργομετρικές εξετάσεις κ.τ.λ.). Η δουλειά και εντός αγωνιστικών χώρων ξεκινά άμεσα (τη Δευτέρα) για τον νέο προπονητή. Έχει ήδη δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις για το ρόστερ και τις μεταγραφές, στις συζητήσεις που έκανε με τον Κορδόν στη Βαρκελώνη.