Το Game 5 ανάμεσα σε Γουόριορς και Λέικερς έληξε υπέρ του Γκόλντεν Στέιτ, με τη σειρά να οδηγείται στο 3-2 και το έκτο παιχνίδι σε ακόμα ένα... match ball για το Λος Άντζελες. Ωστόσο, η αγωνία είναι στα ύψη για τον Άντονι Ντέιβις μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Ο αγκώνας του Κέβον Λούνεϊ... έπεσε με δύναμη πάνω του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πιάσει άμεσα το κεφάλι του και να δείχνει ότι δεν μπορούσε να περπατήσει από τη ζαλάδα.

Το περιστατικό αυτό έγινε περίπου 7,5 λεπτά πριν από το τέλος του ματς και οι πληροφορίες που υπήρξαν έλεγαν πως ο Ντέιβις αποχώρησε προς τον χώρο των αποδυτηρίων με καροτσάκι.

Με έναν τραυματισμό αυτής της φύσης, οι ανησυχίες αφορούν την περίπτωση διάσεισης. Εάν συμβαίνει αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει το Game 6 στην έδρα των Λέικερς, ενώ αν προχωρήσει παραπέρα η ομάδα μπορεί να στερηθεί τις υπηρεσίες του για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Πάντως, η κατάστασή του δεν μοιάζει αρχικά να είναι τόσο ανησυχητική, με τον Ντάρβιν Χαμ να παρουσιάζει μία πρώτη εκτίμηση λέγοντας «δείχνει να είναι ήδη καλύτερα» στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.