Με γκολ του Νεϊθαν Ακε στο 64ο λεπτό η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στο «Etihad» και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του κυπέλου Αγγλίας. Εκτη σερί νίκη της Σίτι επί των Λονδρέζων σε όλες τις διοργανώσεις.

Στη Γερμανία δυο γκολ του Ουγγρου Σόμποσλαϊ έδωσαν τη νίκη στη Λειψία με 2-1 επί της Στουτγκαρδης. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς τον τραυματία Ντίνο Μαυροπάνο, αλλά με βασικό τον ομογενή Θωμά Καστανάρα μείωσαν με πέναλτι του Φίχριχ.

Η Λειψία όμως κράτησε τη νίκη και ανέβηκε στη 2η θέση της Bundesliga.

Στην Ισπανία, η Αλμερία, λύγισε 3-1 την Εσπανιόλ και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Στην Ανδαλουσία, στο 21′ ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ, ενώ στο 61′ και στο 77′ οι Μπατιστάο και Πορτίγιο τελείωσαν τον αγώνα για τους γηπεδούχους. Οι Καταλανοί απλά μείωσαν στο φινάλε με τον Χοσέλου. Η σωτηρία παραμένει δύσκολη υπόθεση για την ομάδα της Βαρκελώνης.

Στην Ιταλία, η Μπολόνια δεν είχε προβλήματα κόντρα στην Σπέτσια. Στο 37ο λεπτό ο Πος το 1-0 για τους ροσομπλού, ενώ στο 77 ο Ορσολίνι σφράγισε τη νίκη για την Μπολόνια. Βασικός ο Νικολάου για τη Σπέτσια. Διατήρησαν τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη οι γηπεδούχοι.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την Σαλερνιτάνα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τον Ντιά. Στο 20 λεπτό κατάφεραν και δεύτερο γκολ με τον Φιλένα. Η Λέτσε μείωσε στο 23 με τον Στρέφετσα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πρώτη νίκη έπειτα από επτά αγώνες για την ομάδα του Σαλέρνο.