Πρόγραμμα 23 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των απόρων

Επισιτιστική βοήθεια ύψους 23 εκατοµµυρίων ευρώ ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, µέσω του προγράµµατος «Ανθρώπινο δυναµικό και κοινωνική συνοχή 2021-2027». Το συγκεκριµένο πρόγραµµα αφορά στην αντιµετώπιση της υλικής στέρησης των απόρων, συµπεριλαµβανοµένων των παιδιών, µε την παροχή τροφίµων και βασικής υλικής βοήθειας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στόχοι του έργου είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η άρση του κοινωνικού αποκλεισµού στη Στερεά Ελλάδα.

«Εχω πει πολλές φορές ότι µέτρο της ποιότητας της Πολιτείας και τελικά και της κοινωνίας µας είναι το πώς φέρεται στα πλέον ευαίσθητα µέλη της», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

O Κώστας Γιουτίκας ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στη θέση της Βούλας Πατουλίδου

Μη αποδεκτή

Οµόφωνα αρνητική θέση πήρε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Βιάννου για το έργο κατασκευής ενός αιολικού συστήµατος, συνολικής εγκατεστηµένης ισχύος 168 MW. Πρόκειται για την εγκατάσταση του αιολικού σταθµού στο βόρειο τµήµα του δήµου. Ο δήµαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, δήλωσε: «Η χωροθέτηση των αιολικών πάρκων σε περιοχή "Natura 2000" δεν µπορεί να γίνει αποδεκτή».

Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Γορτυνίας πραγματοποιήθηκε στη Δημητσάνα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευσταθίου Κούλη

Σύνδεση

Ηµερίδα βιώσιµου τουρισµού πραγµατοποιήθηκε στον Λαιµό Πρεσπών, µε τη συµµετοχή του υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δεύτερη φάση του έργου, που αφορά στην κατασκευή των εγκαταστάσεων διασυνοριακού σταθµού, ύψους περίπου 8 εκατοµµυρίων ευρώ, στον Λαιµό, ο οποίος θα συνδέσει την ακριτική περιοχή των Πρεσπών µε τη γειτονική περιοχή της Οχρίδας.

Η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, συμμετείχε στην ολομέλεια του Κογκρέσου τοπικών και περιφερειακών Αρχών του συμβούλιου της Ευρώπης.