Με αφορμή την αναγγελία των μέτρων για τον τουρισμό, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανός επισήμανε ότι «η Στερεά Ελλάδα είναι μια τουριστική αγορά αναπτυσσόμενη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμα τον τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου ή της Κρήτης , αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ομορφιές, πράγματα να δει ο κόσμος».

«Δίπλα στην Αθήνα υπάρχει ένας παράδεισος που λέγεται Στερεά Ελλάδα, ένας παράδεισος που άνθρωποι την επιλέγουν από την άλλη άκρη του κόσμου να έρθουν να την επισκεφτούν που όμως εμείς πολλές φορές εμείς δεν την γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στη Στερεά περιμένουμε τους φίλους να έρθουν να φάνε ψάρι και να πιούνε το ουζάκι τους στη Χαλκίδα, να επισκεφτούν τους Δελφούς, τον ομφαλό της γης, να έρθουν στις Θερμοπύλες, στο μουσείο της ιστορικότερης ίσως μάχης της αρχαιότητας. Να πάνε στη Σκύρο, να πάνε στη Βόρεια Εύβοια και ένα σωρό άλλα σημεία που η Στερεά Ελλάδα έχει να επιδείξει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Σχηματίσαμε το πλάνο της προβολής μας για να στραφούμε στον εσωτερικό τουρισμό», υπογράμμισε ο κ. Σπανός.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε πως «ευθύς εξαρχής η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο του να θυσιάσει κάποια πράγματα στην οικονομία προς όφελος και προς επίδειξη ενδιαφέροντος στο κομμάτι της υγείας, και αυτό είναι ένας από τους λόγους που πήραμε σκληρά μέτρα και που επέτρεψαν να είμαστε πολύ καλύτερα από το σύνολο σχεδόν των χωρών του δυτικού κόσμου άρα σήμερα για να φτάνει μια κυβέρνηση που έχει αυτή την πολιτική στόχευση και βούληση να λέει ότι τα επιστημονικά δεδομένα που εισπράττουμε μας επιτρέπουν να κάνουμε τουρισμό χωρίς τεστ αυτό με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής, σίγουρα πιο ασφαλής από ότι αν το άκουγα για παράδειγμα από τη Βρετανική κυβέρνηση».

«Η Στερεά Ελλάδα είναι ένας από τους πιο καθαρούς προορισμούς, είχαμε στο σύνολο της περιφέρειας μας μόλις 19 κρούσματα, είχαμε δύο νομούς τη Φωκίδα και την Ευρυτανία με μηδέν κρούσματα κάτι το οποίο κάνει και τους συμπολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς να μετακινηθούν στην περιφέρειά μας και να την απολαύσουν», υπογράμμισε.