«Ψάχνει» την Ακρίτα η σύντροφος του Καρανίκα

Η επίθεση που εξαπέλυσε η Ελενα Ακρίτα εναντίον του µέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συµβούλου του Α. Τσίπρα Νίκου Καρανίκα, γράφοντας στο fb γι’ αυτόν «άει σιαπέρα και ασχολήσου µε τα πόδια της Μενεγάκη», προβλέπω να έχει και συνέχεια. Από αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα πως ο Νίκος Καρανίκας, που ποτέ δεν τη στοχοποίησε σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να του απαντά µε τέτοιον τρόπο για ένα σχόλιο που έκανε γενικώς και αορίστως για όσους διαφωνούσαν µε τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, την περιµένει στη γωνία. Και µε την πρώτη ευκαιρία θα της τα ψάλλει από κοντά σε κάποια συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που τον έχουν εξοργίσει µε την αναφορά που έκανε σε βάρος του η Ελενα Ακρίτα. Πρώτον, επειδή επιχείρησε να απαξιώσει την προσωπικότητά του, εµφανίζοντάς τον µε τη δηµόσια παρέµβασή της ως έναν τύπο που κάνει «µπανιστήρι» στα πόδια της Ε. Μενεγάκη. ∆εύτερον, κάτι που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, ο Ν. Καρανίκας βρίσκεται σε σχέση µε µια κοπέλα, τη Μαρία, που είναι καθηγήτρια χορού στο φλαµένκο και η οποία µε τις ατάκες της Ε. Ακρίτα πως ο Ν. Καρανίκας ασχολείται µε την κορµοστασιά της Ε. Μενεγάκη ένιωσε εξίσου προσβεβληµένη.

«Θα παραιτούμουν από υπουργός»

Σύµφωνα µε τον υφυπουργό Εθνικής Οικονοµίας και βουλευτή της Ν.∆., Χάρη Θεοχάρη, ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από το νοµοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οµόφυλα ζευγάρια είναι µεγαλύτερος σε σχέση µε τα προβλήµατα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. «Το δεδοµένο είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα ζήτηµα που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και, παρόλο που δεν απασχολεί πάρα πολύ κόσµο ή δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της κοινής γνώµης, εµείς οφείλουµε να βελτιώνουµε, όπου υπάρχει κενό, το νοµοθετικό πλαίσιο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αναφορικά µε τις διαφωνίες που διατυπώνονται εντός της Ν.∆., τονίζει πως δεν µπορούν να λυθούν µε την κοµµατική πειθαρχία. Ωστόσο, τονίζει πως «αν εγώ είχα διαφωνία, δεν θα έµενα, θα παραιτούµουν από υπουργός».


∆εν ξέρω εάν ο Ν. Ανδρουλάκης το έχει πάρει χαµπάρι, αλλά οι «δελφίνοι» στο ΠΑΣΟΚ αυξάνονται και πληθύνονται, όσο βλέπουν πως «αρµενίζει» στραβά.

Οι εμφανίσεις και η ασθένεια

Απούσα από τη σύναξη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες ήταν και η βουλευτής του κόµµατος από τα Τρίκαλα, Μαρίνα Κοντοτόλη, σύντροφος του Γ. Ραγκούση. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως τις ηµέρες που διεξάγονταν οι διαβουλεύσεις της Κ.Ο. στις Σπέτσες η ίδια έκανε κάποιες εµφανίσεις στην εκλογική της περιφέρεια, ενώ η µη συµµετοχή της στη συνάντηση του Σ. Κασσελάκη µε τους υπόλοιπους βουλευτές είχε δικαιολογηθεί από το κόµµα µε διαρροές που αφορούσαν σε θέµατα υγείας. Το εάν ήταν «διπλωµατική» η ασθένειά της, σύµφωνα µε κάποιους καχύποπτους συναδέλφους της, δεν το γνωρίζουµε. Και ο Γιάννης Ραγκούσης δεν σηκώνει και τα τηλέφωνα για να µάθουµε εάν έπαιξε ρόλο σε αυτή την ιστορία.

Αερολογίες Φάμελλου

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάµελλος, αµέσως µετά το πέρας της «σύναξης των Σπετσών» έκανε µια δήλωση, η οποία, αν µη τι άλλο, συνιστά επιτοµή της δηµιουργικής ασάφειας και της έξυπνης αερολογίας.

Σας παραθέτω λέξη προς λέξη τις δηλώσεις του και βγάλτε τα συµπεράσµατά σας:

«Στόχος µας είναι κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το όνειρό του, µε τα ίδια δικαιώµατα και τις ίδιες ευκαιρίες. Και γι’ αυτό χρειαζόµαστε βιώσιµη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και µια δηµοκρατική κοινωνία.

Αυτή ακριβώς είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, µια ισχυρή Πολιτεία, ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος, που θα έχει σχεδιασµό για την ανάπτυξη, για τη δηµόσια διοίκηση, το περιβάλλον, τη χωροταξία, αλλά και ένα ισχυρό κράτος ∆ικαίου µε βάση το ευρωπαϊκό κεκτηµένο στη χώρα µας, όπου θα υπάρχουν ισχυρές ανεξάρτητες Αρχές και θεσµοί. Αυτό είναι το βασικό µήνυµα της τριήµερης συνάντησης εργασίας της Κοινοβουλευτικής µας Οµάδας: ότι υπάρχει πολιτική πρόταση, υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα, είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και χρειαζόµαστε µια νέα κοινωνική συµφωνία, που πλέον θα περιλαµβάνει και την πράσινη-κλιµατική µετάβαση, αλλά και το κράτος ∆ικαίου, τη δηµοκρατία και τη δικαιοσύνη».

Ομπρέλα προστασίας

Στην ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Αντιµετώπισης της Ενεργειακής Φτώχειας προχωρά ο ∆ήµος Αθηναίων µετά τη σχετική εισήγηση του δηµάρχου Αθηναίων, Χάρη ∆ούκα, στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο της 24ης Ιανουαρίου, που έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. «Είναι το πρώτο βήµα για να φτιάξουµε µια οµπρέλα προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών. Γενικότερα, οι υπηρεσίες θα συνδράµουν τα νοικοκυριά σε θέµατα αλλαγής ενεργειακής συµπεριφοράς, ώστε να µειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση, µε οικονοµικό και περιβαλλοντικό όφελος, και προς αυτόν τον σκοπό θα τους παρέχονται σχετικές πρακτικές πληροφορίες, αλλά και χρήσιµο υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης είδε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης µια κυρία να χορεύει τσάµικο σε κάποιο παραδοσιακό γλέντι και αµέσως έσπευσε να εκφράσει δηµοσίως τον θαυµασµό του προς το πρόσωπό της, αλλά και την επιθυµία να ανταµώσουν σε κάποια αντίστοιχη εκδήλωση;

Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται

Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ στριµώχνεται δηµοσκοπικά, καταφεύγει σε ένα προσφιλές θέµα, αυτό της δανειοδότησης των µεγάλων κοµµάτων από τις τράπεζες, δηλαδή της Ν.∆. και του ΠΑΣΟΚ, βάζοντας τους πρόθυµους προπαγανδιστές που διαθέτει στα ΜΜΕ να κάνουν παιχνίδι προς όφελος της Κουµουνδούρου. Καλό θα ήταν βέβαια κάποια στιγµή όλοι αυτοί οι «ερευνητές» να εξετάσουν και τα οικονοµικά «πάρε-δώσε» του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία ουδείς γνωρίζει µέχρι τώρα. Για τη Ν.∆. και το ΠΑΣΟΚ, που χρωστάνε στις τράπεζες, είναι όλα στο φως και στην κριτική. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουµε τι γίνεται...