Oµολογούν µόνοι τους το θέατρο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να στήσει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, οµολογεί άθελά του και το επικοινωνιακό θέατρο που παίζει, προκειµένου να προσποριστεί πολιτικά οφέλη από την υπόθεση των Τεµπών. Ενώ απ’ την αρχή ξέρουν πως είναι βάσιµο το σενάριο ο ανακριτής να στείλει τον φάκελο στη Βουλή για την περίπτωση του Κώστα Καραµανλή, εντούτοις κάτι τέτοιο το αποκρύπτουν επιµελώς και σκοπίµως στον δηµόσιο λόγο τους. Προφανώς, διότι τους χαλάει το αφήγηµα περί χειραγώγησης της ∆ικαιοσύνης, µε στόχο τη συγκάλυψη της υπόθεσης και τη µη απόδοση ευθυνών στον πρώην υπουργό Μεταφορών. Το παιχνίδι που έστησαν το µαρτυράνε µόνοι τους τώρα. ∆ιότι από χθες, που η Ν∆ τούς ζήτησε να καταθέσουν στη Βουλή την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή µε το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει εναντίον του κ. Καραµανλή, προβάλλουν ως επιχείρηµα για να µην το πράξουν τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Άρα, πάει περίπατο ο ισχυρισµός πως η ∆ικαιοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Μάλιστα, παραδέχονται πως, εάν απορριφθεί η Προανακριτική Επιτροπή για τον κ. Καραµανλή από την κυβερνητική πλειοψηφία, έτσι και έρθει µετά ο φάκελος στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδοµών, τότε δεν θα µπορούν να εκκινήσουν µια νέα προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του. Άλλωστε, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάµελλος, εµµέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε πως όλα αυτά τα κόλπα έγιναν «για να εκθέσουµε την κυβέρνηση».

Συνεννοηθείτε, αρχηγόπουλα

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, η επίθεση που εξαπέλυσε η Έλενα Ακρίτα εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη ήταν αχρείαστη στην παρούσα φάση, επειδή λειτούργησε αποπροσανατολιστικά στη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών και έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να αλλάξει την ατζέντα προς όφελός του. Από την άλλη όμως, ο Στ. Κασσελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, «άδειασε» τον Σ. Φάμελλο, καθώς δεν απέδωσε ευθύνη για αυτό που συνέβη στην Έλενα Ακρίτα, αλλά μονομερώς στον πρωθυπουργό που πήρε θέση για τις επιθέσεις που δέχθηκε η σύζυγός του. Δηλαδή κατά τον Σ. Φάμελλο την ατζέντα την άλλαξε η Έλενα Ακρίτα και κατά τον Στ. Κασσελάκη ο πρωθυπουργός. Συνεννοηθείτε, αρχηγόπουλα.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής πιστεύει ότι στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί κοντά στο 20%. Δηλαδή παραπάνω από τις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Καθένας με τον πόνο του

«Τον συγχαίρω που είναι οικογενειάρχης», είπε με ειρωνικό ύφος για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και προσπαθούσα να καταλάβω τι νόημα είχε να κάνει μια τέτοια αναφορά στο πλαίσιο της τηλεοπτικής συνέντευξής του στον Σκάι. Και επειδή αυτό ήχησε άσχημα στα αυτιά πολλών τηλεθεατών, η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς είναι πως υπογείως ο Κασσελάκης πήγε να ξαναβάλει από την πίσω πόρτα την gay ατζέντα, που μάλλον τον νοιάζει περισσότερο, με το να προσβάλλει τους άλλους «οικογενειάρχες», που έχουν γυναίκες για συντρόφους και κάνουν παιδιά μαζί τους, χωρίς να έχουν ως κριτήριο για να τα φέρουν στη ζωή το να τους «μοιάσουν». Δηλαδή κατά παραγγελία ως προς το φύλο τους, που παραπέμπει σε έναν αβάσταχτο ναρκισσισμό. Να δίνεις συγχαρητήρια στον πολιτικό σου αντίπαλο επειδή είναι οικογενειάρχης δεν αποτελεί μέρος της αντιπαράθεσης μαζί του αλλά κεκαλυμμένη λοιδορία του θεσμού της οικογένειας.

Με... POS, όχι όπως όπως

Αποστολή εξετελέσθη. Ο Χατζηδάκης είπε ότι θα γίνει, και έγινε. Μιλάμε για το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, που αφορά περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, ήδη το 90% των διασυνδέσεων έχει ολοκληρωθεί ή έχει προγραμματιστεί στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου, για να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου. Επομένως, δεν δίνεται άλλη παράταση. Το έργο ολοκληρώνεται και είναι πραγματικά ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Τους προηγούμενους μήνες πολλοί αμφισβήτησαν ότι το έργο θα γίνει. Αλλά ο Χατζηδάκης είχε άλλη άποψη. Και εφόσον βάλει κάτι στο μυαλό του ο Κωστής, θα κάνει το παν για να γίνει πράξη. Γι’ αυτό αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές…