Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως ένας κόσµος διαθέτων µακροχρόνιες αναφορές στην πολιτική, µε το επιδεικτικό και συχνά προκλητικό lifestyle αλλά και γενικότερα τον επιδερµικό τρόπο που επιλέγει να πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης στον δηµόσιο χώρο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και το προκλητικό lifestyle του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας ότι θεσµικά παραµένει αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, δείχνει να τον απασχολεί περισσότερο ο θόρυβος που θα κάνει, κινούµενος περισσότερο σε λογικές διαφήµισης, αφήνοντας συχνά άφωνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ µε τα καµώµατά του. Γίνεται δε σαφές ότι ο κ. Κασσελάκης δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα και θα συνεχίσει να πορεύεται προς τις εκλογές µε όρους µη πολιτικούς αλλά επικοινωνίας, απευθυνόµενος κυρίως στα νεότερα και στα απολιτίκ τµήµατα του εκλογικού σώµατος, που δεν σκαµπάζουν ιδιαίτερα από πολιτική.

Κάπως έτσι ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να πάει χθες στο Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου («Σοφία Μπεφόν»), εκεί όπου διεξάγονται οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος τένις λυκείων, για να δώσει ένα ακόµη σόου, παίζοντας πινγκ πονγκ, τένις, µπάντµιντον και βγάζοντας σέλφι µε πιτσιρικάδες.


Βαβυλωνία γνωµών στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, το να τετραγωνιστεί ο κύκλος δείχνει µάλλον πιο εύκολο από το να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κοινή γραµµή επί της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, καθώς διάφορα στελέχη του µέρα παρά µέρα βρίσκονται σε µια διαρκή διάσταση µεταξύ τους. Και όπως διαφαίνεται η Βαβυλωνία των γνωµών και των ερµηνειών παγιώνεται ως ίδιον πλέον της ΣΥΡΙΖΑϊκής πολιτικής τάξης, όπως αυτή αναδείχθηκε ύστερα από τη χρεοκοπία της χώρας.


Αποστάσεις για την Έλενα Ακρίτα από Φάμελλο, Σπίρτζη και Γιαννούλη

Μετά τον Σωκράτη Φάµελλο, σαφείς αποστάσεις από την Έλενα Ακρίτα πήραν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Χρήστος Γιαννούλης και ενώ ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης «άδειαζε» τον Στέφανο Κασσελάκη για την αναφορά του υπέρ της αναγκαιότητας να υπάρχει φράχτης στον Έβρο. Ερωτηθείς για την ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας ο κ. Σπίρτζης σχολίασε: «Ρωτήστε µε ό,τι θέλετε και για όποιον θέλετε, µε εξαίρεση τις οικογένειες και τους συγγενείς των πολιτικών µου αντιπάλων». Και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας κώδικας πολιτικών αξιών που να δείχνει και στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες ότι οι πολιτικοί έχουν αρχές, αξίες και έχουν και µια κόκκινη γραµµή που δεν την ξεπερνούν. «Οποιοδήποτε θέµα αφορά οικογένεια ή συγγενή πολιτικού αντιπάλου, τουλάχιστον δικού µου, ούτε το έκανα ούτε πρόκειται να το κάνω, δεν θα απαντήσω στο παραµικρό. ∆εν πρέπει άλλα ζητήµατα που αφορούν τις οικογένειες όποιου πολιτικού να µπαίνουν στο παιχνίδι του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι πολιτικοί δεν είναι δηµοσιογράφοι. Οι πολιτικοί είναι πολιτικοί», είπε ο πρώην υπουργός.

Αρνητικά σχολίασε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα κατά της συζύγου του πρωθυπουργού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. «Έχω την προσωπική µου άποψη. Στην ατζέντα αυτές οι δηµόσιες διατυπώσεις, που αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην πολιτική όταν έχεις, δυστυχώς και το λέω µε πόνο, το πολιτικό πλεονέκτηµα να παραµένουν αναπάντητα ερωτήµατα, έµπλεα ψεµάτων για πολύ σηµαντικά ζητήµατα», είπε ο κ. Γιαννούλης.


«Άδειασε» τον Στέφανο Κασσελάκη ο Αρβανίτης για τον φράχτη στον Έβρο

Από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης διαφώνησε ανοιχτά µε τη θέση Κασσελάκη αναφορικά µε τη χρησιµότητα του φράχτη στον Έβρο, µιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM. «Επί της ουσίας δεν λύνει πραγµατικά ζητήµατα», είπε ο ευρωβουλευτής, σε πλήρη αντίθεση δηλαδή µε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στον Σκάι, καθώς τον χαρακτήρισε ως «χρήσιµο εργαλείο» απέναντι στις µεταναστευτικές ροές.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή