«Θέατρο του παραλόγου» που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη, χαρακτήρισε την κυβερνητική συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα.

«Η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι μια επιλογή του Τσίπρα, ο οποίος τώρα προσπαθεί να την δικαιολογήσει. Χρειαζόμαστε μια καινούργια αρχή.

Η κυβέρνηση Τσίπρα με κυβερνητικό εταίρο τον Πάνο Καμμένο είναι το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης έκανε και την αυτοκριτική του δηλώνοντας ότι η ΝΔ στην προσπάθεια να διαχειριστεί την κρίση έκανε τα δικά της λάθη».

Ειδικότερα, Ο κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τις ισορροπίες της και δεν έχει πια καμία πολιτική στρατηγική για τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας το στίγμα της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα όπως το μεταναστευτικό κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση στο θέμα του μεταναστευτικού λειτούργησε ως ρεσεψιονίστ» ενώ υπογράμμισε πως : «Υπάρχουν μια σειρά από καταγγελίες για απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν.

Η κριτική μας στο ζήτημα του μεταναστευτικού δεν ολοκληρώθηκε και θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες, γιατί γίνονται απίστευτα πράγματα». Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ανέφερε: «Οι ΣΥΡΙΖαίοι αφού κατάπιαν τα βατράχια του μνημονίου, ξεκίνησαν την επικοινωνιακή αντεπίθεση.

Ο κόσμος όμως βλέπει ότι ένας φόρος μόνο μειώθηκε και είναι ο φόρος των καζίνο. Ο κόσμος θυμάται τις « γάτες των Ιμαλάϊων». Θυμάται την ΔΕΗ των Σκοπίων. Θυμάται τις πρόσφατες καταγγελίες που κάνανε οι ίδιοι μεταξύ τους Κοτζιάς – Καμμένος για τα μυστικά κονδύλια. Δεν τους πιστεύει κανείς και χρέος μας είναι όλα αυτά να τα αναδεικνύουμε».  

Αυτοκριτική

Ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε με διάθεση αυτοκριτικής και αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν και από τη ΝΔ, αλλά και από την Ευρώπη, καθώς αποδείχθηκε ότι ούτε η χώρα, ούτε οι κυβερνήσεις της, ούτε η Ευρώπη ήταν έτοιμη για να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Οι Έλληνες πολίτες θέλουν από εμάς να δουλέψουμε ακόμη πιο εντατικά.Έχουμε εμπειρία απ’ όλα τα ρεύματα τα πολιτικά. Κυβέρνησε η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά, κυβέρνησαν οι πάντες. Έχουμε κι εμπειρία κι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πέρασαν από την κρίση και τα κατάφεραν. Μάθαμε λοιπόν, ότι για την κρίση ήμασταν απροετοίμαστοι.

Η Ευρώπη έκανε και εξακολουθεί να κάνει τα δικά της λάθη. Οι κυβερνήσεις στην χώρα έκαναν κι αυτές τα δικά τους λάθη. Αυτά ξέρουμε τώρα πώς να τα αποφύγουμε», και συμπλήρωσε «προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μια πραγματικά κοινωνική πολιτική. Αν μπορεί κάτι να αλλάξει στον τόπο αυτό, μόνο μία πολιτική δύναμη μπορεί να το κάνει. Κι αυτή η δύναμη είναι η ΝΔ».