Δέκα θα είναι τελικά οι κάλπες που θα στηθούν στη Βουλή αύριο για την υπόθεση της Novartis, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ υπερψήφισαν την πρόταση του Νίκου Βούτση, ενώ εκείνη που μειοψήφισε ήταν η πρόταση της αντιπολίτευσης, κατά κύριο λόγο της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, για μία κάλπη.

Στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για γνωμοδότηση από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βούτσης φέρεται να ενημέρωσε προφορικά τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέφερε πως οι 10 κάλπες δεν είναι παράτυπες, ωστόσο η αντιπολίτευση επανήλθε λέγοντας πως το ζήτημα είναι ποιο ερώτημα ετέθη στην επιτροπή και απάντησε έτσι.

Στη Διάσκεψη η ΝΔ αντιπρότεινε μία μη προσωποποιημένη ψηφοφορία αύριο με γενική αναφορά στη συγκρότηση ή τη μη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης συζητήθηκε και το θέμα χρονικής διάρκειας της αυριανής συνεδρίασης στην Ολομέλεια.

Η εισήγηση του προέδρου της Βουλής, που εγκρίθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ στη Διάσκεψη, προβλέπει ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 9:00 και θα περαιωθεί σε μία συνεδρίαση, «ό,τι και αν σημαίνει κάτι τέτοιο από πλευράς χρόνου».