Ο κ. Βαρβιτσιώτης, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που υπηρετεί τον πολίτη και όχι «τριτοκοσμικούς νόμους και αποτυχημένες ιδεολογίες».

Παράλληλα τόνισε πως με ψέματα και συκοφαντίες, δε μπορεί κάποιος να βάζει μεσάζοντες στα εξοπλιστικά προγράμματα, την ώρα που οι πολίτες έχουν γονατίσει από την υπέρμετρη φορολογία.

«Υπηρετήσαμε το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα της χώρας. Σε εμάς ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος προς την κοινωνία. Μιλούν για προστασία των φτωχών αυτοί που μοιράζουν μερίσματα και την ίδια στιγμή τους παίρνουν τα διαμερίσματα. Εμείς έχουμε καθήκον να μην φοβηθούμε να συγκρουστούμε με οργανωμένες μειοψηφίες» είπε, χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως είναι μείζον θέμα για τη χώρα, προειδοποιώντας πως πρέπει να παρθούν άμεσα γενναία μέτρα.

«Το μεταναστευτικό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα. Για εμάς υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Δεν θέλουμε τα νησιά μας να γίνουν τα νησιά Ελις της Ευρώπης. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι όσων θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε μόνιμη χώρα μεταναστών» είπε χαρακτηριστικά.