Με κυρίαρχα προτάγματα την ενότητα του κόμματος - παρουσία όλων των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος και πλειάδας κορυφαίων στελεχών - αλλά και τη διαμόρφωση των όρων για την νικηφόρα πορεία του κόμματος προς τη διακυβέρνηση της χώρας, έπεσε την Κυριακή το μεσημέρι, η αυλαία του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Η επιβεβαίωση μάλιστα της ενότητας του κόμματος ήρθε μέσω της παρουσίας του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι προσερχόμενοι στον συνεδριακό χώρο έδωσαν τον δικό τους τόνο, στέλνοντας μηνύματα νίκης και ενότητας, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους αλλά και την στήριξη τους στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, το Συνέδριο σηματοδοτεί την αφετηρία «της μεγάλης διαδρομής για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση», όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως στόχος είναι «να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε δει από τη μεταπολίτευση και μετά».

Στις ομιλίες τους όλα σχεδόν τα κεντρικά στελέχη απεύθυναν μήνυμα παναστρατιάς προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρα για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

O πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της χώρας που στοχεύουν στην νέα σελίδα που πρέπει να γράψει η χώρα, αλλά και σημειώνοντας την δυναμική που η Νέα Δημοκρατία σημειώνει και η οποία επιβάλλεται να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη σταθερότητας για τη χώρα, έδωσε το στίγμα της νέας πορείας που θα ακολουθήσει μετά το 11ο Συνέδριο το κόμμα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του 11ου Συνεδρίου έθεσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε εκλογική ετοιμότητα, σημειώνοντας : «Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια μάχη για την ψυχή του Έθνους. Σήμερα βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα σε όλη τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι «με την κυβέρνησή τους η χώρα έπιασε πάτο και ότι φέρουν όλες τις παθογένειες της αντιπολίτευσης»

Με έναν λόγο συσπείρωσης και ενότητας, αλλά και ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε στους συνέδρους , δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα το Συνέδριο έστειλε και το μήνυμα της ανανέωσης, όπως άλλωστε φάνηκε από τη λίστα των ομιλητών.

Εκτενείς ήταν και οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο στοίχηµα της ανανέωσης, το οποίο θεωρεί «αυτονόητη προϋπόθεση της ύπαρξης της Ν.∆.».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι σε κάθε ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα μπει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο πρώτος αρχηγός κόµµατος που καθιέρωσε το Μητρώο Νέων Πολιτικών Στελεχών µε διαδικασίες αξιολόγησης ανθρώπινου δυναµικού που εφαρµόζονται στον ιδιωτικό τοµέα και µε ανοιχτό προσκλητήριο προς τους πολίτες εκτός Ν.∆.

Είναι το πρώτο συνέδριο όπου ένας τόσο µεγάλος αριθµός εκπροσώπων κοινωνικών φορέων που δεν ανήκουν στη Ν.∆. αποδέχθηκε την πρόταση να συµµετάσχει στις θεµατικές ενότητες χωρίς να αισθάνεται ότι θα «καπελωθεί» από ένα κόµµα.

Κάποια πρόσωπα, όπως ο Στ. Ράµφος, ο Μ. ∆ερµιτζάκης, ο Χ. Γεωργιάδης, ο Π. Λιαργκόβας, ο Κ. Μαρκουλάκης, ο Κ. ∆ήµτσας, ο Μ. ∆οµάζος και ο Γ. Φουντουλάκης, ξεχώρισαν µεταξύ των εκτός Ν.∆. οµιλητών.

Στο Συνέδριο, όµως, εξιστόρησαν την προσωπική τους ιστορία και άλλα πρόσωπα, όπως η Κατερίνα Κούρκουλα, νέα αρχιτέκτονας, µε σπουδές και προϋπηρεσία στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και την Ελβετία.

Στο συνέδριο δεν εκλέχθηκαν όργανα, ωστόσο, κάλπη στήθηκε προκειμένου οι σύνεδροι να απαντήσουν σε 15 ερωτήματα, για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Μάλιστα, πριν την ολοκλήρωση του 11ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Πρόκειται για τις απόψεις των πολιτών όσον αφορά στα αίτια της κρίσης και τις πολιτικές προτεραιότητες που πρέπει να έχει η Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη στο ερωτηματολόγιο του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και τα αποτελέσματα κυριολεκτικά χρήσιμα για τη χάραξη στρατηγικής.

Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Σαμαράς: Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά

Καταχειροκροτούμενος ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα του 11ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για το όραμα του κόμματος για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε πως "είμαστε σήμερα όλοι εδώ ενωμένοι και υπερήφανοι για την παράταξή μας και την προσφορά της στον τόπο. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά".

Τόνισε πως όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ χτυπάνε το κεφάλι τους και το μετάνιωσαν, ενώ όσοι ψήφισαν στις εκλογές περπατούν με το κεφάλι ψηλά στο δρόμο.

Ξεσήκωσε τους συνέδρους ο Β. Κικίλιας με τον πύρινο λόγο του

Έμφαση στη νέα γενιά έδωσε στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως "στους τίτλους τέλους της Μεταπολίτευσης και στην απαρχή μιας νέας εποχής για την κοινωνία, τη Χώρα και φυσικά τη ΝΔ, το λόγο έχουν κυρίως οι γενιές που έρχονται".

Κάνοντας λόγο για μια γενιά των 360 € που βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας, παραδομένη, όπως τόνισε, στη μιζέρια της Ελλάδας των Συριζοφρουρών, του κ. Τσίπρα και της παρέας του, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως στην Ελλάδα που κατέρρευσαν όλα στα 9 χρόνια της κρίσης, η ΝΔ δε μπορεί να έχει επετηρίδα. \

Παραλειπόμενα από τη δεύτερη ημέρα του 11ου Συνέδριο της ΝΔ

Με τον κόσμο έκατσε η Κεφαλογιάννη 

Πίσω μαζί με τον κόσμο που έδωσε το παρών στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, έκατσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Καθυστέρησε να ψηφίσει ο Μητσοτάκης λόγω… selfie

Με καθυστέρηση έφτασε έως τις κάλπες του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς στην είσοδο τον περίμεναν αρκετοί σύνεδροι, αλλά και νέοι άνθρωποι.

Το παράπονο του Κωστή Χατζηδάκη στο συνέδριο

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με ανατροπές στο πρόγραμμα.

Όλα όσα έγιναν την πρώτη μέρα – Ομιλίες, εικόνες και παρασκήνια