Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων έχουν μπει πλέον στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επτά προσυνεδρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τους στόχους που έχουν τεθεί να είναι σαφείς και να αφορούν πρωτίστως την «καθαρή» επαφή με την κοινωνία.  

Όπως τονίζουν από την Πειραιώς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει καταφέρει ήδη να μεταφέρει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην επικοινωνία με τους πολίτες, στην κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για την καθημερινότητά τους και να αποδεικνύει στην πράξη ότι ασκεί υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση.    

Μέσα από το επερχόμενο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας θα καθοριστούν εκ νέου βασικές απόψεις για μια σειρά κορυφαίων ζητημάτων, αλλά κυρίως θα καταφέρουν μέσα από μία ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση να πείσουν τους Έλληνες για τη συμπόρευσή τους με την κεντροδεξιά παράταξη, καθώς και να «διαλύσουν» τις ψευδαισθήσεις που τους έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κορυφαίες πηγές της ΝΔ.  

Η πορεία προς το συνέδριο, ωστόσο, έρχεται σε μία περίοδο που από πλευράς Μαξίμου γίνεται λόγος για «συμμορίες» και «συμφέροντα» που καταδιώκουν και πολεμούν τους κυβερνώντες. Ναι, αυτούς τους κυβερνώντες που φαίνεται ότι διεκδικούν μία ασυλία στην κριτική.  

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί πως στην κυβέρνηση προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαμορφώσουν μια ατζέντα η οποία αποπροσανατολίζει τους πολίτες με στόχο να κρύβουν επιμελώς ό,τι κακό μπορεί να συμβαίνει.  

Κύκλοι της Πειραιώς εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αυτήν τη στιγμή τη «χρυσή» ευκαιρία να εδραιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ως ο πολιτικός που με αποφασιστικότητα θα γυρίσει σελίδα στη χώρα και θα απομακρύνει από το πολιτικό προσωπικό του τόπου όλους όσους προσπαθούν να μας γυρίσουν χρόνια πίσω. Σε εκείνα τα χρόνια με τα κατασκευασμένα σκάνδαλα και τη «δολοφονία» χαρακτήρων.    

Οι ίδιοι προσδιορίζουν τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο να κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να απαλλάξει τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία από συνομωσιολόγους και αυτόκλητους σωτήρες του τόπου, οι οποίοι τα κάνουν όλα καλά και κανείς δεν δικαιούται να τους κρίνει.  

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υπογραμμίζουν την ιστορική ευθύνη που έχει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμπαρασύρει τους Έλληνες πολίτες σε ένα δυνατό «φτάνει πια» προς την κυβέρνηση, κάνοντας την κοινωνία να ασχοληθεί με τη σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όχι με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Μαξίμου.