Πολλοί συµπολίτες µας νιώθουν, σήµερα, να συµπιέζονται ολοένα και περισσότερο. Βλέπουν το εισόδηµά τους να µειώνεται. Βλέπουν τα προβλήµατα της χώρας να διογκώνονται! Εµείς αυτούς τους πολίτες εκφράζουµε και σε αυτούς θέλουµε να δώσουµε προοπτική. Τι χρειάζεται η Ελλάδα; Χρειάζεται σχέδιο για την επόµενη ηµέρα. Χρειάζεται µεταρρυθµίσεις ουσίας µε κοινωνικό πρόσηµο. Χρειάζεται µια οµάδα αποφασισµένη και αποτελεσµατική να προχωρήσει µπροστά. Η Ελλάδα έχει προοπτική.

Το θολό παρόν δεν πρέπει να µας εµποδίζει να δούµε καθαρά το µέλλον. Τους τελευταίους µήνες έχουµε ένα πολύ πυκνό πρόγραµµα 7 θεµατικών προσυνεδρίων, που γίνονται στην περιφέρεια και την Αθήνα, µε κορύφωση το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων το οποίο θα πραγµατοποιηθεί στις 16-17 ∆εκεµβρίου στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Ν∆ Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει για άλλη µια φορά τις πόρτες του κόµµατος σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Για να αποδείξουµε ότι διαθέτουµε και σχέδιο, αλλά και το ανθρώπινο δυναµικό για να το υλοποιήσει, και παράλληλα µέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο η Ν∆ εξειδικεύει τις θέσεις της για µια σειρά από κοµβικά ζητήµατα.

Η πορεία προς το συνέδριό µας ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και µιλήσαµε «για τους εργαζόµενους και τους άνεργους», «για τους νέους», «για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», «για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονοµίας», «για τους αγρότες και την ανάπτυξη στην περιφέρεια», «για την καθηµερινότητα των Ελλήνων, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους», «για έναν νέο πατριωτισµό».

Στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων διαµορφώνουµε το κυβερνητικό µας πρόγραµµα µε στόχο να ξεδιπλώσουµε το αφήγηµα της Νέας ∆ηµοκρατίας για την Ελλάδα του αύριο. Γράφουµε το δικό µας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της πατρίδας µας. Το δικό µας πρόγραµµα, που έχει το «δάχτυλο» στον παλµό της κοινωνίας.