«Η ελεύθερη οικονομία στην οποία πιστεύει η Νέα Δημοκρατία δεν ημπορεί να αποκλείσει τη διεύρυνση του οικονομικού τομέως τον οποίο ελέγχει το κράτος. Και η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει τη δικαίωσή της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρυτέρων λαϊκών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προϊόντος. Κάθε πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας˙και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του».

Τα λόγια ανήκουν στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και περιλαμβάνονται στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός μας. Αποτελούν το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, το οποίο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της ΝΔ από το 1974 έως σήμερα. Σήμερα, 43 χρόνια μετά, αυτά τα λόγια αντηχούν στη σκληρή πραγματικότητα ακόμα πιο δυνατά. Δεν είναι συμπτωματικό ότι τούτη η παράταξη είναι η μοναδική που έμεινε όρθια κόντρα στη μνημονιακή λαίλαπα.

Ο κ. Τσίπρας όψιμα θυμήθηκε τη «δίκαιη κατανομή του πλούτου» και υποσχέθηκε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Αμέλησε, βεβαίως, να αναφέρει ότι το πλεόνασμα που θα μοιράσει προήλθε από τη φορολογική «αιματοχυσία» των συνεπών πολιτών απέναντι στο κράτος -οι κ. Χουλιαράκης - Τσακαλώτος ομολόγησαν χωρίς ίχνος ντροπής τη θυσία της μεσαίας τάξης- και το «στράγγισμα» της αγοράς, που προκάλεσε τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων της πατρίδας μας στο εξωτερικό, ώστε να αποφύγουν τον Καιάδα της ανεργίας. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται «ενώπιος ενωπίω» σε μία ιστορική συγκυρία. Το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε η παράταξή μας να αναλάβει για μία ακόμη φορά την ευθύνη ανοικοδόμησης της χώρας, με βάση τις διαχρονικά δικαιωμένες αρχές και αξίες μας.

Σε μία εποχή που η Ελλάδα στενάζει από τον οκταετή ζυγό της κρίσης, επιβάλλεται να δώσουμε το στίγμα της αυριανής ημέρας μιλώντας στον ελληνικό λαό καθαρά και σταράτα. Με θέσεις που ανταποκρίνονται στο πραγματικό πρόβλημα της τραυματισμένης ελληνικής κοινωνίας και της ρημαγμένης αγοράς. Η δίκαιη και ισόνομη αναδιανομή του πλούτου θα πρέπει να αποτελέσει την κύρια στόχευσή μας. Όσα ανήκουν στον καθένα και όχι διαίρεση των Ελλήνων, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η μείωση της φορολογίας με τη δικαιότερη κατανομή των βαρών και η κατάρτιση ενός σταθερού και ανταποδοτικού φορολογικού συστήματος θεωρώ ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνεδριακών μας διαδικασιών. Σε συνδυασμό, δε, με τα ζητήματα ασφάλειας και ανομίας, θα μετατραπούν σε μια ισχυρή παρέμβαση που θα απασχολήσει και θα βρει απήχηση στον ελληνικό λαό. Κάθε συνέδριο αποτελεί μια γιορτή εσωκομματικής δημοκρατίας. Στη Νέα Δημοκρατία το έχουμε στο DNA μας. Με θετική σκέψη θα ακούσουμε, θα καταθέσουμε και θα συζητήσουμε προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις από οποιονδήποτε. Αρκεί να έχουν μία και μοναδική συνισταμένη. Το καλό της πατρίδας. Έτσι μάθαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι θα πορευτούμε και στο απώτερο μέλλον.