Στα τελευταία 2 έτη η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει εξελιχθεί, βελτιώνοντας όλα τα σημαντικά σημεία ενός πολιτικού οργανισμού. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται τόσο στις αρχές που τέθηκαν όσο και στις ενέργειες που υλοποιήθηκαν. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί η ανανέωση των κομματικών οργάνων, η οικονομική εξυγίανση, ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού, το Μητρώο Στελεχών και η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. Αυτές οι ενέργειες συνδυάζονται με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες.

Όλα τα παραπάνω επέτρεψαν την υλοποίηση ανοίγματος προς την κοινωνία και την είσοδο νέων αξιόλογων ανθρώπων με τεχνογνωσία και νέες ιδέες, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στην Ελλάδα. Επίσης, έδωσε τη δυνατότητα τόσο στα παλαιότερα και έμπειρα στελέχη όσο και στα νέα να επιμορφωθούν και να βρεθούν σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία.

Βρισκόμαστε όμως στην αρχή της διαδρομής και το μονοπάτι που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση είναι δύσβατο. Τις προηγούμενες εβδομάδες υλοποιήθηκαν θεματικά προσυνέδρια και έως το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ακολουθούν και άλλα. Τα προσυνέδρια αφορούν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας μας και υπάρχει αλληλεπίδραση και διάλογος. Το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο αποτελεί φυσική εξέλιξη των προσυνεδρίων, στο οποίο θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία, ώστε να αναδιαμορφωθούν και να επικυρωθούν οι αρχές και οι κεντρικοί άξονες των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το συνέδριο είναι ανοιχτό στην κοινωνία και υπάρχει διευρυμένη συμμετοχή των πολιτών με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση να προσφέρουν στον σχεδιασμό της πορείας της χώρας.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός, ο οποίος αφουγκράζεται την κοινωνία και προσαρμόζεται στις σύγχρονες επιταγές της. Είναι πλέον βέβαιο ότι μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της Ελλάδας θα μπορέσει να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και θα βελτιώσει τις συνθήκες για όλους στην Ελλάδα.