Το 11ο Συνέδριο της ΝΔ πραγματοποιείται σε μια εποχή που η χώρα πασχίζει να ξεφύγει από την ιδεοληψία της σημερινής Κυβέρνησης. Υπερφορολόγηση, ανοχή στη βία, ανικανό-τητα που κοστίζει στους Έλληνες, συνθέτουν μια πραγματικότητα που δεν αφήνει περιθώ-ρια για αισιοδοξία.

Η Ελλάδα όμως, χρειάζεται επανεκκίνηση. Μια επανάσταση λογικής που θα φέρει στο προσκήνιο μια διαφορετική νοοτροπία και μια σύγχρονη προσέγγιση στη δημόσια διοί-κηση και την οικονομία.

Ζούμε δίχως αμφισβήτηση την εποχή μιας καταστροφικής διακυβέρνησης. Λόγω της οικονομικής ύφεσης και της ασύδοτης υπερφορολόγησης, μέσα σε μόλις δύο χρόνια το χρέος των ιδιωτών προς το Δημόσιο έφτασε σχεδόν τα 100 δισ. Από αυτές τις οφειλές, πολλές εκ των οποίων εκκινούν σε παλαιότερες δεκαετίες, το 25% δημιουργήθηκε μόλις τα τελευταία 2.5 χρόνια, δείγμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας πολιτών και επιχειρήσεων.

Και μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το τέλος των Μνημόνιων, προσπαθώντας να εξαπατήσει για ακόμα μια φορά την κοινωνία και αποκρύ-πτοντας ότι έχει ναρκοθετήσει το πεδίο με μέτρα έως το 2022. Ας πουν επιτέλους την αλή-θεια. Αν δε μειωθεί το κόστος δανεισμού, η Ελλάδα δε μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσο δε μπορούμε να δανειστούμε φθηνά, θα έχουμε ανάγκη τα προγράμματα στήριξης.

Η μόνη πραγματική λύση, που μπορεί να δώσει ώθηση στη χώρα και το σήμα στον κόσμο, ότι επιτέλους η Ελλάδα επιστρέφει, είναι η ολοκλήρωση σημαντικών μεταρρυθμί-σεων στην καθημερινότητα, την αγορά και την οικονομία. Και αυτές τις μεταρρυθμίσεις, εκ των πραγμάτων θα τις υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία. Όχι από φετίχ, αλλά επειδή έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες.

Μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση, η Παράταξη οδεύει προς το Συνέδριο, παρουσιά-ζοντας συνεχώς ρεαλιστικές λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα. Σ’ αυτή την πορεία, πολλοί αναζητούν ιδεολογικά πρόσημα και ερμηνεύουν τον πολιτικό μας λόγο στη βάση του γνω-στού άξονα «αριστερά - δεξιά». Μετά από 8 χρόνια ύφεσης όμως, ένα πράγμα πρέπει χα-ρακτηρίζει κάθε μας απόφαση. Η λογική.

Χρειαζόμαστε μια επανάσταση λογικής σε κάθε στάδιο εξέλιξης αυτής της χώρας. Τόσο επαναστατική, ώστε να έχει τη δύναμη να ανατρέψει τις ξεπερασμένες αντιλήψεις και δομές. Και τόσο ορθολογική, ικανή να προσφέρει λύσεις βγαλμένες από τη σύγχρονη επο-χή και διεθνή πραγματικότητα.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ηγηθεί.